Meteen raak voor Wout van Aert in de Tour of Britain

Meteen raak voor Wout van Aert in de Tour of Britain

Op zondag 5 september 2021 stond de openingsetappe van de Tour of Britain op de agenda van Wout van Aert. De Belgische kampioen miste zijn afspraak niet en opende meteen met de zege in de rit met aankomst in Bodmin

Met de openingsrit van de Tour of Britain 2021 (5 - 12/9/2021) trad Wout van Aert na een rust- en trainingsperiode opnieuw in competitie. En de Belgische kampioen toonde al meteen dat de conditie op peil zit en won de etappe met aankomst in Bodmin. Van Aert mocht op het hoogste schavotje en is ook de eerste leider in de Britse rittenkoers.

DSC_6672.jpg (649 KB)

Vijf renners vormden de eerste kopgroep van de Tour of Britain 2021. Team Jumbo-Visma controleerde mee in de achtervolging, met vooral Gijs Leemrijze, en de hergroepering was op twintig kilometer van de aankomst een feit. De laatste paar kilometer liepen bergop en dus zag Wereldkampioen Alaphilippe zijn kans en ging aan. Van Aert had het in de smiezen, sprong meteen op zijn wiel en spurtte in de laatste honderd meter knap naar de zege.

Van Aert was uiteraard gelukkig dat hij het kon afmaken. "Ik ben blij. Het was een moeilijke dag met op- en neergaande wegen. De finale was smal en lastig. Pascal Eenkhoorn heeft me, na een moeilijke strijd om voorin te zitten, goed afgezet in de laatste kilometer. Het is fijn om het goede werk van het team af te maken met de winst. Ik had verwacht dat Alaphilippe de finale zou rijden zoals hij deed. Het was belangrijk om dicht bij hem te blijven. Ik aarzelde niet om naar zijn wiel te springen. Toen ik daar eenmaal zat, ging het om de juiste timing. Het geeft moraal om zo te kunnen starten. Morgen is het een moeilijkere rit, maar met een vlakke aankomst. Dat zou mij wat minder moeten liggen, maar ik kijk uit naar de rest van de week."


Results klik

Fotocredits SWpix.com - bron reactie Team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!