Happy Dog Cat

Mathieu van der Poel alvast 4 jaar langer bij Team Alpecin-Fenix

Mathieu van der Poel alvast 4 jaar langer bij Team Alpecin-Fenix

Mathieu van der Poel heeft een meerjarencontract ondertekend dat hem alvast tot eind 2025 met Team Alpecin-Fenix verbindt.

De regerende wereldkampioen veldrijden kwam op 16-jarige leeftijd bij het team van de broers Roodhooft. Op 10 jaar tijd is hij geëvolueerd naar één van de meest bekwame en veelzijdige renners van zijn generatie, die uitblinkt in meerdere fietsdisciplines. Ook de komende jaren zal Mathieu van der Poel het wegwielrennen blijven cobineren met het veldrijden en het mountainbiken.

Scheldecross 2020 verkenning Mathieu.jpg (467 KB)Fotocredit TFoto

Tweede familie

"Ik ben zeer blij dat ik dit contract heb ondertekend bij een team dat aanvoelt als mijn tweede familie.", zegt Van der Poel. Ik amuseer me echt bij Alpecin-Fenix. Het team kende een geweldige evolutie de laatste jaren, tegelijk met mijn progressie, en wordt beter en sterker jaar na jaar."

"Het is redelijk uniek dat ik al zo lang voor het zelfde team rijd en dat blijf doen voor nog eens vier jaar. Wie weet, zal ik in heel mijn carrière maar voor één team gereden hebben? Ik probeer niet te ver vooruit te denken maar wereldkampioen worden in drie verschillende disciplines de komende jaren zou een droom zijn die uitkomt. Normaal gezien blijf ik het wegwielrennen, het veldrijden en het mountainbiken combineren tot Parijs 2024 (nvdr de Olympische Spelen).", klinkt het bij de 26-jarige Van der Poel.

Mathieu.jpg (793 KB)Tabor 2012 - Fotocredit Veldritkrant

Elkaar geholpen

"We willen een stabiele ploeg zijn en blijven groeien.", zegt teammanager Christophe Roodhooft. "Mathieu is één van de steunpunten van het team, het is dus belangrijk de zekerheid te hebben dat hij vier jaar langer bij ons blijft om verder uit te kunnen bouwen. Sponsors, teamgenoten, enz. krijgen zo een sterk signaal van dé kopman, het geeft vertrouwen en is ook een teken van waardering."

"Het was een ongelooflijk traject dat we hebben afgelegd de voorbije 10 jaar met Mathieu. Na zo een lange periode wordt alles zeer familiair en kan er op een gemoedelijke manier omgegaan worden met elkaar. Ik denk dat wij op vandaag voorzien in een aantal essentiële zaken voor hem: het sportieve en financiële aspect, het kader ... Het was dus geen moeilijke keuze voor hem. Het was onze ambitie om te groeien als team en Mathieu zijn parcours is daarin enerzijds een hefboom voor geweest en anderzijds een stimulans voor ons. In 2019 werden we een Pro Team en intussen behoren tot de top 10 van beste teams in de wereld, denk ik. We hebben elkaar dus geholpen.", luidt het bij Christophe Roodhooft.


Fotocredit en bron Team Alpecin-Fenix
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!