Succesvolle Simac Ladies Tour voor Marianne Vos

Succesvolle Simac Ladies Tour voor Marianne Vos

Marianne Vos heeft een succesvolle Simac Ladies Tour 2021 achter de rug. Ze won de proloog, de vierde en ook de vijfde etappe in lijn van de Nederlandse rittenkoers. De Jumbo-Vismarenster was op de slotdag overtuigend de sterkste in de sprint op het lokale circuit in Arnhem.

Team Jumbo-Visma kan tevreden terugblikken op de Simac Ladies Tour 2021. Marianne Vos schreef naast de slotetappe ook de vierde etappe en de proloog van de Nederlandse rittenkoers op haar naam. Ze won tevens het puntenklassement en haar teamgenote Anouska Koster de bergtrui.

Op de slotdag kregen de rensters een zwaar en heuvelachtig parcours onder de wielen geschoven, met aankomst op het lokale circuit in Arnhem. Het werd finaal een sprint met een gereduceerd peloton, waarin Marianne Vos zich de sterkste toonde.

"Het is ongelofelijk. Het was een fantastische week", vertelde Marianne enthousiast voor het team. "Vandaag wilden we de koers in handen houden en goed controleren. We hadden Teuntje mee in de kopgroep, dat was perfect. In de finale leek het erop dat het gat dichtgereden ging worden. Toen wilden we het graag proberen in de massasprint."

"We probeerden de bergtrui voor Anouska al in de eerste sprints veilig te stellen. Dat was een heel mooi doel. Daarna gingen we voor de etappezege. Het is heel gaaf dat het is gelukt. Naast de vele hoogtemeters speelde ook het slechte weer een behoorlijke rol. Het was mooi om in Nederland weer voor publiek te kunnen koersen. Dat er zelfs in de regen zoveel mensen langs de kant staan, dat is schitterend. Het was een hele mooie koers.", aldus een blije Vos

Marianne Vos podium simac credit Bjorn.jpg (136 KB)

Marianne Vos heeft dus na haar hoogtestage duidelijk de goede vorm te pakken richting het EK en WK wegwielrennen.

Chantal Blaak is de eindwinnares van de Simac Ladies Tour 2021. Alle info op de website van de organisatie klik hier

Bron reactie Team Jumbo-Visma / fotocredit Bjorn van der Schoot




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!