Pauline Ferrand-Prévot wederom Europees kampioene MTB XCO

Pauline Ferrand-Prévot wederom Europees kampioene MTB XCO

Pauline Ferrand-Prévot heeft in Servië het Europees kampioenschap Mountainbike Cross Country 2021 voor elite dames gewonnen. Op het podium werd ze geflankeerd door de Nederlandse dames Anne Terpstra en Anne Tauber. De Zwitser Lars Foster pakte de Europese titel bij elite heren.

De voorbije dagen werd in het Servische Novi Sad het Europees kampioenschap mountainbike gereden.

Op dag 1 pakte Italië de Europese titel in de Team Relay. Zwitserland en Duitsland wonnen respectievelijk zilver en brons. Gaia Tormena nam opnieuw het hoogste schavotje in beslag voor Italië in de discipline MTB Eliminator bij de dames. Fem van Empel (Ned), de beloftenwereldkampioene veldrijden, mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen en het brons was voor Iryna Popova (Ukraïne). Bij de heren was de Nederlander Jeroen van Eck, vorig jaar nog zilver, deze keer goed voor goud. (lees ook hier). 

EK MTB 21 Eliminator dames credit BettiniphotoUEC.jpg (2.48 MB)

De titel van het EK MTB XCO 2021 bij de beloften/U23 dames is voor de Europese kampioene van vorig jaar bij de juniores,  de Oostenrijkse Mono Mitterwallner. De Europese kampioene veldrijden, Puck Pieterse (Ned), pakte het zilver en haar teamgenote bij Alpecin-Fenix Ronja Eibl (Dui) het brons. 

EK MTB XCO 21 U23 dames credit BettiniphotoUEC.jpg (1006 KB)

In de strijd bij elite dames in het Mountainbiken Cross Country stond er geen maat op Pauline Ferrand-Prévot. De regerende wereldkampioene finishte met meer dan een minuut voorsprong op Anne Terpstra en Anne Tauber. Deze Nederlandse dames mochten mee het podium op voor respectievelijk de zilveren en de bronzen medaille. PFP mocht net als vorig jaar de Europese kampioenentrui aantrekken en het goud in ontvangst nemen. Githa Michiels werd voor België verdienstelijk 7de.

EK MTB XCO 21 dames credit BettiniphotoUEC.jpg (959 KB)

Bij elite heren is Lars Forster -veelvoudig Zwitsers kampioen veldrijden- de Europese kampioen MTB XCO 2021. 

Alle uitslagen klik hier

Fotocredits Bettiniphoto-UEC

Lees ook: Mathieu van der Poel gaat voor de wereldtitel mountainbiken 2021 in Val di Sole klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!