Isolteam - nieuws

Geen breuken of barsten bij Van der Poel

Geen breuken of barsten bij Van der Poel

Mathieu van der Poel houdt geen breuken of barsten over aan zijn tuimelperte op de Olympische Spelen. Dat werd door manager Christophe Roodhooft bevestigd, meldt het nieuwsblad

Mathieu van der Poel was vlot gestart in de mountainbikerace op de Olympische Spelen Tokyo 2020, maar ging even later in de eerste ronde over kop bij een zogenaamde 'drop'. Hij moest even bekomen maar kroop terug op de fiets, weliswaar met ruime achterstand op de kop van de wedstrijd. In de 5de ronde stapte Van der Poel echter uit de race, 'omwille van te veel pijn', klonk het naderhand, vooral aan de heup leek.

Mathieu werd naar het ziekenhuis gebracht om foto's te laten nemen. Manager Christophe Roodhooft bevestigde intussen dat er geen breuken of barsten werden vastgesteld.

Van der Poel reageerde eerder op het voorval dat hij niet op de hoogte was dat een plank, die tijdens de verkenning aanwezig was op de plaats van de drop, er niet zou liggen tijdens de race. Hij maakte er dus een verkeerde inschatting om de hindernis te nemen, met een zware tuimelperte tot gevolg. Bijzonder jammer voor het multitalent, wetende dat er sinds enkele jaren naar deze dag werd toegewerkt.

De wereldkampioen veldrijden is intussen terug in het hotel.

Een reactie van Mathieu van der Poel op zijn instagramaccount 'Ik weet niet wat zeggen, maar ik kom terug", klinkt het, en 'Proficiat Tom Pidcock'

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MVDP (@mathieuvanderpoel)Fotocredit Team Alpecin-Fenix - bron nieuwsblad

Lees: Tom Pidcock pakt de Olympische titel klik hier

Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930