Koeltechnologie in wieleroutfits voor Olympische Spelen

Koeltechnologie in wieleroutfits voor Olympische Spelen

De renners van Team Belgium, de Belgische olympische delegatie, krijgen voor hun wedstrijden in Tokio de meest verkoelende outfit ooit aangemeten, in een schitterend design. Voor dat gloednieuwe geheel tekent opnieuw het Belgische bedrijf Bioracer.

Bioracer staat al jaren voor hoogtechnologische wielerkledij die de snelheid maximaal bevordert in tal van soms moeilijke weersomstandigheden. De klimatologische omstandigheden in Tokio, met temperaturen boven de 30°C en een hoge vochtigheidsgraad, zullen een effect hebben op de lichaamstemperatuur van de atleten. Als de lichaamstemperatuur van een atleet stijgt tot boven de 39,5 °C, daalt zijn energiepeil onvermijdelijk.

Grafeen: koele racetechnologie

Reeds eerder beproefde oplossingen, zoals bv. ijsvesten, bieden wel verkoeling voor de start van de wedstrijd, maar verliezen meteen daarna hun effect. Net tijdens de wedstrijd zouden de renners verkoeling nodig hebben. De oplossing vond Bioracer in de Grafeentechnologie. Deze innovatieve, baanbrekende technologie is het cruciale element in de nieuwe lichaamskoelende racekleding.

Bioracer-Be-8.jpg (430 KB)

Dankzij zijn sterk geleidende karakter trekt grafeen de warmte van het lichaam van de renner weg en helpt het om die sneller af te voeren. De snelheid van de atleet is daarbij van groot belang, aangezien de luchtstromen zorgen voor de activatie van de grafeen. Kortom, hoe sneller je fietst, hoe groter het effect van de Grafeentechnologie. Dat geldt voor de wegrit en voor de tijdritten, dus zijn zowel de wegrit- als de tijdritpakken voorzien van deze technologie

Voor de duidelijkheid: deze koeltechnologie maakt de renners niet per se sneller. Het zal hen helpen om met de extreem warme en vochtige omstandigheden om te gaan door hun lichaamstemperatuur te reguleren. Als die temperatuur niet te snel stijgt; bevordert dat de uithouding van de renner en dus ook de prestaties.

Opvallend design

Niet alleen voelt de renner het effect, iedereen ziet het grafeen op het shirt en dat zorgt voor het opvallende design. Je kan niet naast het polygoon netwerk van driehoeken, punten en vlakken kijken waarvcan de zwarte lijntjes het grafeen zijn.

Bioracer-Be-5.jpg (364 KB)

Het ontwerp ervan volgt de driedimensionale vorm van het lichaam. De bijkomende uitdaging lag erin om de precieze grootte van de polygonen te bepalen. Worden de veelhoeken te klein, dan kan het zweet niet meer getransporteerd worden. Zijn ze te groot, dan kan de grafeen de temperatuur niet voldoende geleiden. De juiste balans in het design bepaalt met andere worden de optimale werking van de grafeentechnologie.

Bioracer ontwierp voor Tokyo 2020 de wieleroutfits van de Belgische, alsook van de Nederlandse en Duitse renners.

Wil je zelf de kracht van onze Grafeentechnologie ervaren? Neem een kijkje bij de Bioracer Speedwear Concept-lijn www.pursuitofspeed.cc


Bron en fotocredits Bioracer / Golazo persbericht

Olympische

wegrit heren: 24 juli 2021 vanaf 4u onze tijd - dames: 25 juli 2021 vanaf 6u onze tijd
tijdrit dames en heren: 28 juli 2021 vanaf 4u30 en 7u onze tijd
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!