Van Aert nog steeds 2de in GC Tour 2021 , Roglic out

Van Aert nog steeds 2de in GC Tour 2021 , Roglic out

Wout van Aert staat ook na de eerste bergetappe van de Tour de France tweede in het algemeen klassement. Het lukte de kampioen van België niet om de gele trui te veroveren in de rit naar Le Grand Bornand. Titelverdediger Tadej Pogacar was ongenaakbaar, wipte over Van Aert in de rangschikking en neemt de gele trui over van Mathieu van der Poel. Dylan Teuns won heel knap de etappe.

Ploegleider Grischa Niermann van Team Jumbo-Visma wist vooraf dat de etappe vroeg zou losbarsten. “Het was een loodzware etappe. De hele rit werd er volle bak gereden en in combinatie met het slechte weer was het afzien. Op de Col de Romme knalde de boel uit elkaar en liet Pogacar zien een klasse apart te zijn. Toch bleef Wout echt vechten voor die gele trui, maar hij kwam te kort voor het geel."

De enige van de vluchters die uit de greep van de titelverdediger wist te blijven, was Dylan Teuns, die een heel knappe zege op zijn palmares mag bijschrijven. Mathieu van der Poel reed 6 dagen in het geel maar moet de gele trui nu overlaten aan Tadej Pogacar. De kopman van Alpecin-Fenix zal in principe de Tour niet uitrijden, vermits hij zich nog moet voorbereiden voor het mountainbiken op de Olympische Spelen. 

20210703TDF0061-Charly_Lopez.jpg (1.47 MB)Fotocredit A.S.O. Charly Lopez

 

Vandaag laat het team weten dat Primoz Roglic, de voorziene kopman voor de Tour, niet meer zal starten. De Sloveen ziet te veel af van de opgelopen blessures bij zijn val van enkele dagen terug. Update: Mathieu van der Poel start ook niet meer. Focus richting Tokyo vanaf nu ...

Wout van Aert staat nog steeds 2de in het algemeen klassement.

Vind de rankings klik hier

Fotocredits A.S.O. Pauline Ballet - bron reactie Team Jumbo-Visma

In zijn laatste dag in het geel van de Tour de France 2021 maakte Van der Poel alvast één iemand heel gelukkig

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!