Happy Dog Cat

De blauwe band van Team Jumbo-Visma

De blauwe band van Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma monteerde voor de ploegenpresentatie van de Tour de France alvast de blauwe voorband op hun fietsen. De iconische blauwe voorband van Swapfiets, het eerste 'bicycle as a service'-bedrijf ter wereld, wordt daarmee onderdeel van het profpeloton en zal in meerdere etappes door de wielerformatie worden gebruikt.

De blauwe voorband staat symbool voor een drie jaar durende samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Swapfiets, twee van de sterkste Nederlandse namen als het gaat om fietsen. Om fietsen in het dagelijks leven te promoten, werd bandenexpert Vittoria gevraagd om blauwe banden te ontwikkelen. Een nieuwe band die kan herkend worden van Swapfiets, maar nu geschikt is voor professioneel gebruik in wielerwedstrijden door Team Jumbo-Visma. Een flinke uitdaging, omdat Vittoria alle zwarte ingrediënten moest verwijderen om tot een blauwe band te komen met hetzelfde prestatieniveau. De oplossing was het creëren van een nieuw recept voor rubber compounds dat een specifiek silica als vulmiddel gebruikt. Het resultaat is een innovatie in het peloton die de blauwe band van Swapfiets net zo efficiënt maakt als de originele Vittoria Corsa Cotton & Graphene band.

blauwe band fiets.jpg (921 KB)

Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma, legt uit: "Veel wielerliefhebbers stappen in het dagelijks leven ook graag op de fiets. Deze samenwerking met Swapfiets is dan ook een logische match. Als Team Jumbo-Visma zien we dit als kans om aan een breed publiek te laten zien wat we naast het winnen van races belangrijk vinden; een goede gezondheid, een groene leefomgeving en leefbare steden voor iedereen. Dat is waar Swapfiets en de blauwe band voor staan en we zijn er trots op dat we daar op zo'n zichtbare manier aan kunnen bijdragen".

"Het professionele wielrennen, en de Tour de France in het bijzonder, heeft Swapfiets destijds geïnspireerd tot het idee van de Swapfiets serviceauto's als onderdeel van het business model. In veel grote Europese steden zijn onze zogeheten witte Swapcars met fietsen op het dak een bekend gezicht", vult Marc de Vries, CEO bij Swapfiets, aan. "Inmiddels hebben Team Jumbo-Visma en Swapfiets elkaar gevonden door dezelfde passie voor fietsen en de visie dat de fiets het beste vervoermiddel is in steden bij het streven naar duurzamer, milieuvriendelijker en flexibel vervoer voor iedereen. We zijn dan ook erg trots dat we deze missie onderstrepen met de introductie van een speciale blauwe voorband in het profpeloton."

blauwe band Wout Cor Vos.jpg (495 KB)

Fotocredits Jerome Wassenaar / Cor Vos - Team Jumbo-Visma / Swapfiets
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!