Organisatie NK wielrennen mag publiek ontvangen

Organisatie NK wielrennen mag publiek ontvangen

De organisatie van het Nederlandse Loterij NK Wielrennen op de VAM-berg in Wijster heeft de vergunning binnen om publiek te mogen ontvangen op 19 en 20 juni. Daarmee wordt dit het eerste grote wielerevenement op Nederlandse bodem in ruim een jaar dat toeschouwers mag ontvangen.

Op zaterdag 19 juni staat het NK wegwielrennen voor de beloften-mannen en profs-vrouwen op het programma en op zondag 20 juni is het aan de profs-mannen op de VAM-berg. En er mag publiek aanwezig zijn. Er is echter een beperkt aantal kaarten beschikbaar (2000 stuks per dag) en het lijkt ons enkel haalbaar voor mensen die in Nederland wonen. De toeschouwers betalen 15 euro voor een ticket en kunnen via het programma Testen voor Toegang (testenvoortoegang.org) een gratis test ondergaan in een GGD-teststraat naar keuze.

De organisatie van het NK is blij met de goedkeuring voor het beperkt toestaan van publiek voor dit kampioenschap, waar Anna van der Breggen en Mathieu van der Poel hun titel op de weg zullen verdedigen en waar ook veel andere toppers uit het mannen- en vrouwenpeloton én de talenten van morgen bij de mannen te zien zijn.

Thijs Rondhuis zegt namens organisator Courage Events. “Dit toe mogen laten van wielerfans is in vergelijking met vorig jaar pure winst. De renners zullen weer sfeer ervaren bij het nationale kampioenschap en voor de wielerliefhebbers is dit een mooie gelegenheid om in eigen land weer koers van dichtbij te kunnen bekijken. Met vijftien euro zijn onze kosten gedekt en de toeschouwers hoeven geen kosten te maken voor een test. Zo kunnen we met z’n allen veilig en voor een relatief lage prijs weer genieten van onze favoriete sport. Voor de mensen uit het noorden biedt dit nog de kans om toch dit NK op de weg vlak bij huis van dichtbij te bekijken.”

Bij Testen voor Toegang kun je de optie Publiek bij Sportwedstrijd aanvinken en het moment waarop je het terrein wilt betreden. In de maximaal veertig uur daarvoor moet je een gratis test ondergaan, dat kan in de eigen regio of op de plek waar jou dat het best uitkomt op dat moment. Die teststraat en het moment kun je zelf selecteren. Per mail krijg je de negatieve uitslag binnen en op vertoon van de bijbehorende code op je telefoon én je ticket kun je het NK bezoeken.

Info NK klik hier
Tickets (zolang voorraad strekt) klik hier

Fotocredit Willy

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!