Isolteam - nieuws

Tim Merlier maakt favorietenrol waar in Elfstedenronde

Tim Merlier maakt favorietenrol waar in Elfstedenronde

Tim Merlier heeft zijn favorietenrol waargemaakt in de Elfstedenronde en zichzelf opgevolgd als winnaar. Mark Cavendish en Sasha Weemaes flankeerden de Alpecin-Fenixrenner op het podium, als respectievelijk tweede en derde.

"We hadden in onderling overleg beslist dat als alles zou verlopen als gepland, ik de sprint zou doen.", vertelde Merlier na afloop. "Dus wil ik eerst en vooral mijn teamgenoten bedanken, in het bijzonder David van der Poel en Jasper Philipsen die een perfecte lead out deden."

Op ongeveer 40 km van het einde, toen Philippe Gilbert en co de forcing voerden, brak het peloton en hadden de jongens van Alpecin-Fenix de slag gemist. "We werden een beetje nerveus toen we in die 2de groep zaten, maar we panikeerden niet. Het kostte wel veel energie, maar gelukkig werd de kloof gedicht.", klinkt het

Merlier werd richting de meet perfect in stelling gebracht door David van der Poel en Jasper Philipsen "In het laatste rechte stuk moest ik van ver aangaan, en ik dacht even dat Cavendish mij passeerde. Ik wachtte en wachtte op de finish en dacht even: ben ik die nu al voorbij? Ik ben zeer blij met deze zege en als team zijn we klaar voor de Belgium Tour!", aldus Tim Merlier, die dit seizoen al 6 keer op het hoogste schavotje mocht. Niemand minder dan Mark Cavendish sprak lovend over de sprintkwaliteiten van de Oost-Vlaming "Misschien wel de beste sprinter van het moment.", zei Cav ( luister hier)

Ritverslag klik hier 

Alle info omtrent de Elfstedenronde klik hier

Fotocredit en bron reactie: Team Alpecin-Fenix

Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930