Van der Poel is goed voorbereid voor wat komt

Van der Poel is goed voorbereid voor wat komt

De stage in La Plagne zit er inmiddels op voor Mathieu van der Poel. Hij blikt even terug op de korte periode op de mountainbike en vooruit op wat nu komt ...

"Het was goed om terug op de mountainbike te zitten.", vertelt Mathieu van der Poel. "Het niveau dat ik had in de wedstrijden was aanvaardbaar. Een paar goede uitslagen. De voorbereiding was uiteraard een beetje kort.", klonk het vanuit de stageplaats in La Plagne. "Ik heb me goed kunnen voorbereiden voor de 2de helft van 't seizoen.", geeft het multi fietstalent mee. De Tour deze zomer is één van de hoofddoelen en de Olympische Spelen des te meer. "Het is een doel waar ik al enkele jaren naar werk. Dat moet het hoogtepunt van de zomer worden.", luidt het.

De etappes van de Tour de France moet Van der Poel nog eens bekijken. "Ik zal er enkele uitpikken en er eentje proberen te winnen.", zegt de kopman van Team Alpecin-Fenix. "Het wordt mijn eerste grote ronde, dus zou dat al een succes zijn."

Wat betreft het gevoel op het einde van de stage in La Plagne. "Vrij goed. Het was een plezante trainingskamp. We hebben alles gedaan dat gepland stond. Het is een beetje moeilijk om mee te geven hoe het voelt op hoogte. Dat zal voor iedereen anders zijn. Maar dat 't zal duidelijk worden in de Ronde van Zwitserland, hoe 't met de vorm zit.", aldus de wereldkampioen veldrijden, Mathieu van der Poel.



fotocredits Team Alpecin-Fenix




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!