Happy Dog Cat

Beloftenwereldkampioen Pim Ronhaar versterkt Baloise Trek Lions

Beloftenwereldkampioen Pim Ronhaar versterkt Baloise Trek Lions

De wereldkampioen bij de beloften Pim Ronhaar versterkt de Baloise Trek Lions. De 19-jarige Nederlander komt over van Pauwels Sauzen-Bingoal en tekent een contract voor drie jaar bij de ploeg van Sven Nys.

Pim Ronhaar kroonde zich begin 2021 in Oostende tot wereldkampioen veldrijden bij de beloften. De voorbije jaren reed de Nederlander voor het team van Jurgen Mettepenningen. Ronhaar lag er nog onder contract maar kwam tot een financieel compromis met de manager van Pauwels Sauzen-Bingoal en wordt nu, naast Thibau Nys, Ward Huybs en Shirin van Anrooij, de vierde belofte bij Baloise Trek Lions.

Zaterdag debuteert de derdejaarsbelofte in de kleuren van het team van Sven Nys in Dwars door het Hageland. De week erna volgt de Baloise Belgium Tour.

"Ik kijk ernaar uit om me bij de Baloise Trek rennersgroep te voegen.", zegt Ronhaar. "Het teamverband geeft me hier een heel goed gevoel. Het is een samenhorige kern waarin iedereen goed op elkaar lijkt ingespeeld. Dat is voor mij heel belangrijk. Sportief zijn de resultaten en omkadering meer dan uitstekend. Ik ga met een positief gevoel van start."

"Het was niet makkelijk om afgelopen seizoen tussen de profs te rijden. Een uitschieter tussen de elite was voor mij de loodzware cross in Dendermonde, waarin ik als 8ste finishte. Dat soort zware parcoursen, zoals ook de Koppenberg of Overijse, liggen me wel. Ook in het zand kan ik goed uit de voeten. De kers op de taart van vorig seizoen zette ik in het zand van Oostende met de wereldtitel bij de beloften."


(lees verder onder de foto)
Pim WK1.jpg (1.33 MB)

"Ik hoop allereerst dat ik komende winter beloftenwedstrijden in de regenboogtrui kan afwerken. Dat in combinatie met een aantal elitewedstrijden. Uiteraard zijn de kampioenschappen altijd een doel, maar ik wil eerst en vooral genieten van mijn regenboogtrui.", aldus de beloftenwereldkampioen veldrijden.

"Pim Ronhaar heeft de afgelopen jaren indruk gemaakt in de jeugdcategorieën.", weet Sven Nys. "We zijn dan ook enorm trots dat we hem mogen verwelkomen bij de Baloise Trek Lions. Met Pim versterken we ons met het oog op de komende jaren. We zijn ervan overtuigd dat wij als team een meerwaarde kunnen bieden om het talent van Pim nog meer tot ontplooiing te brengen."; aldus de sportief manager van de Baloise Trek Lions

Fotocredit en bron: Baloise Trek Lions

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!