Quinten Hermans 5de in 15de etappe van Giro 2021

Quinten Hermans 5de in 15de etappe van Giro 2021

Quinten Hermans reed naar een knappe 5de plaats in de 15de etappe van de Giro d'Italia 2021. Victor Campenaerts won.

De 15de etappe van de Giro d'Italia werd enkele kilometers na de start ontsierd door een grote valpartij en de wedstrijd werd even geneutraliseerd. Na de herstart wisten 15 renners de vroege vlucht te vormen en deze kreeg een vrijgeleide van het peloton. De winnaar zat dus vooraan. Quinten Hermans, die vooraf zijn zinnen had gezet op de rit van Grado naar Gorizia, was ook van de partij. Maar het was de aanvalslustige landgenoot Vicor Campenaerts die aan de finish het zegegebaar mocht maken.

Campenaerts, Oscar Riesebeek en Albert Torres openden de finale in de gietende regen. Het trio bleef weliswaar voorop maar met geringe voorsprong. Op het laatste klimmetje van de dag plaatste Quinten Hermans een tegenaanval, echter zonder succes. Torres haakte vooraan af en Campenaerts en Riesebook vochten het onder elkaar uit voor het hoogste schavotje. Het was finaal de werelduurrecordhouder die zich de sterkste toonde.



Giro 2021 profiel etappe 15.jpg (136 KB)

"We kregen tien minuten cadeau van het peloton en vanaf dan wist ik dat sommige renners in de kopgroep zich al zouden beginnen te sparen.", doet Hermans zijn verhaal naderhand. "Als het peloton wat dichter zit, zorg dat voor druk van achteruit en zal iedereen wél zijn deel van het werk opknappen om vooruit te blijven. Dat vond ik jammer want op deze manier kwamen sommige renners frisser in de finale dan anderen. Onderweg had ik beslist dat ik alles op dat laatste knikje zou zetten. Daar leverde ik een mooie inspanning maar de vogels waren op dat moment al gaan vliegen. Ik klom de hele dag goed maar had op het einde niet echt veel bondgenoten. We komen te laat en ik moet de mannen die één en twee worden feliciteren. Volgende week is er de rit naar Stradella en daar zie ik mezelf nog wel eens iets proberen. Maar eerst maar eens de zware rit van morgen overleven.", klinkt het

Uitslag etappe 15 klik hier

Fotocredit TFoto

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!