Van der Poel -2de in Nové Mesto- heeft ervan genoten

Van der Poel -2de in Nové Mesto- heeft ervan genoten

Op zondag 16 mei 2021 stond de World Cup XCO in Nové Mesto op het programma. Mathieu van der Poel had dan wel op vrijdag de short track race gewonnen maar in de finale moest hij zijn meerdere erkennen in Tom Pidcock. Toch heeft Van der Poel er kunnen van genieten.

Mathieu van der Poel nam de kopstart in de World Cup XCO in Nové Mesto en hield ook een tijd lang de leiding. Na ongeveer 20 minuten wedstrijd reed hij enkel nog in het gezelschap van Tom Pidcock vooraan. De twee verstonden elkaar goed maar halfweg de race versnelde de Brit en hij wist met overmacht te soleren naar de zege. Van der Poel, die nog werd bijgebeend door Mathias Flueckiger, consolideerde finaal de tweede plaats en is de nieuwe leider in de World Cup XCO.

"Ik ben wel tevreden.", vertelde Van der Poel over zijn prestatie in Nové Mesto. "Ik heb wel mijn eigen tempo goed kunnen rijden. Ik had alleen niet echt een antwoord op de versnelling van Tom Pidcock toen hij ging, op dat moment. Wat wel jammer is maar ik denk dat ik daarna wel goed hersteld heb en mijn eigen tempo ben kunnen blijven rijden tot op het einde."

Het is geweten dat Mathieu graag afzakt naar de mountainbikewedstrijd in Tsjechië. Dat er eentje sterker was dan hem heeft de pret niet bederfd. "Het was echt heel leuk. Een beetje regen had ik leuk gevonden, dat had het nog iets technischer gemaakt. Maar het is wel één van mijn lievelingsparcours. Ik heb er echt van genoten.", benadrukte hij.

Het was nog maar zijn tweede World Cup op de MTB en meteen ook zijn laatste voor de Olympische Spelen deze zomer. "Zien we je in 2022 terug", werd gevraagd. "Zeker", klonk het vastberaden bij Mathieu. "Ik wil zo lang mogelijk blijven doorgaan. Het is de mooiste discipline."

Over wat hij op deze korte periode op de MTB heeft geleerd en wat nu volgt op het programma, zei Van der Poel het volgende: "Ik denk dat ik al een heel mooie progressie heb gemaakt tegenover vorige week (nvdr World Cup Albstadt). Nu ga ik op hoogtestage met de ploeg, dan de Ronde van Zwitserland, de Tour en dan vertrek ik naar de Spelen.", luidt het


Fotocredits Bartek Wolinski-Red Bull Content Pool
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!