Tom Pidcock etaleerde zijn talent in Nové Mesto

Tom Pidcock etaleerde zijn talent in Nové Mesto

Tom Pidcock toonde zich absoluut de sterkste in de World Cup XCO in Nové Mesto op zondag 16 mei 2021. De Brit hield in het begin van de wedstrijd het spoor van Mathieu van der Poel en soleerde vervolgens halfweg de race richting de zege.

Mathieu van der Poel nam de kopstart in de World Cup XCO in Nové Mesto en hield ook een tijd lang de leiding. Na ongeveer 20 minuten wedstrijd reed hij enkel nog in het gezelschap van Tom Pidcock vooraan. De twee verstonden elkaar goed maar halfweg de race versnelde de Brit en hij wist met overmacht te soleren naar de zege. Van der Poel, die nog werd bijgebeend door Mathias Flueckiger, consolideerde finaal de tweede plaats en is de nieuwe leider in de World Cup XCO. Maar de talentvolle Pidcock won dus, met een minuut voorsprong. En dat in een wedstrijd met alle toppers aan de start ... Sterk !

"Ik denk dat ik geboren ben om te mountainbiken.", zei Pidcock na de race. "Dat klinkt een beetje raar maar dat is wat ik al doe sinds ik klein was en het meest van heb genoten. Hier de zege pakken in een World Cup bij de elite, bij mijn tweede kans, de eerste eigenlijk, ... is redelijk zot eigenlijk."

"Ik ben zeker goed in vorm. Ik neem nu even rust en kan dan hopelijk opbouwen richting de Olympische Spelen.", vertelde de Brit, die wacht op bevestiging om naar de Spelen te mogen. "Ik denk dat ik getoond heb wat ik kan op een MTB.", klonk het terecht.


Pidcock wint Nove Mesto 2021 credit Red Bull.jpg (744 KB)

Fotocredits Bartek Wolinski - Red Bull Content Pool




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!