Happy Dog Cat

Femke Gort tekent bij BNS Technics-Groep T.O.M Cycling Team

Femke Gort tekent bij BNS Technics-Groep T.O.M Cycling Team

­­­De 17-jarige Femke Gort uit het Nederlandse Echt zal vanaf één september in de kleuren van het BNS Technics - Groep T.O.M. Cycling Team te zien zijn. De jongedame haar contract loopt alvast tot en met het veldritseizoen 2022-2023.

Met het aantrekken van Femke Gort blijft ploegbaas Iwan Gevers trouw aan zijn visie. “Wederom investeren we in een jong talent”, benadrukt hij. “Ons doel is altijd geweest om rensters zich verder te laten ontwikkelen in een stressvrije en familiale sfeer. Vaak worden ze na verloop van tijd opgepikt door een kapitaalkrachtiger team, denk maar aan Ceylin del Carmen Alvarado en meer recent Aniek van Alphen.”, laat Gevers graag optekenen.

Femke Gort, die sinds september Social Work studeert aan de hogeschool Zuyd in Sittard, neemt al sinds haar zevende deel aan weg- en crosswedstrijden. Een hoogtepunt was haar Nederlandse titel op de weg in 2014 en Gort behaalde ook als nieuweling nog mooie resultaten, met diverse podiumplekken. Als eerstejaarsjunior was ze vooral actief in de Nederlands Limburgse Thoma Cross Cup en werd ze kampioen bij de Wieler Federatie Nederland. Tijdens het Nederlands kampioenschap voor dames junioren in Rucphen werd ze twaalfde.

(lees verder onder de foto)
BNS_1836.jpg (1003 KB)

Femke, die vol voor het veldrijden wil gaan, is dolblij met de kans die BNS Technics Groep TOM haar geeft. "Dit is een prachtige stap voor mij. Veldrijden is altijd mijn grote passie geweest”, vertelde de Nederlandse. “Ik ben ervan overtuigd dat de professionele ondersteuning en begeleiding mij zal helpen om stappen vooruit te zetten. Ik ben dan ook de sponsoren, Gevers en alle vrijwilligers binnen het team op voorhand dankbaar voor al hun positiviteit, energie en inzet. Het enthousiasme is groot, dat heb ik al mogen ervaren.”

Corona trok ook een streep door het wielerseizoen van Femke Gort. “Ik kon maar drie veldritwedstrijden rijden, maar mijn motivatie verloor ik nooit. Fietsen is mijn lust en leven. Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat we dit jaar een leuk wegseizoen zullen hebben en dat we tegen september weer gewoon elke week kunnen crossen”, aldus de Nederlandse jongedame.

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!