Iserbyt - van start in GP Vermarc - zit fysiek op schema

Iserbyt - van start in GP Vermarc - zit fysiek op schema

Op zaterdag 15 mei 2021 staat voor het team Pauwels Sauzen-Bingoal de GP Vermarc op het programma. Eli Iserbyt, die nu helemaal is hersteld van de operatie aan zijn elleboog, maakt deel uit van de selectie. De Europese kampioen veldrijden zit fysiek goed op schema.

Met de GP Vermarc 2021 begint het wegseizoen voor de heren van Pauwels Sauzen-Bingoal. Ook Eli Iserbyt kijkt er naar uit. Onmiddellijk na het veldritseizoen werd de West-Vlaming geopereerd aan de elleboog. Kort voor het WK veldrijden in Oostende werd een scheurtje in de gewrichtsband geconstateerd. Er werd Iserbyt voorgesteld om toch het seizoen uit te doen en een operatie onmiddellijk erna te laten volgen.

"De operatie - onder plaatselijke verdoving - verliep voorspoedig.", geeft Iserbyt mee. "Ik mocht dezelfde dag naar huis. Vervolgens bleef ik twee, drie weken van de fiets, maar intensieve kine-beurten bespoedigden het herstel. Het duurde wel even voor ik de arm opnieuw volledig kon strekken. Vervelend tijdens het sprintjes trekken onder meer. Het hele proces duurde zes, zeven weken, maar vandaag ben ik er echt helemaal van verlost."

Trainingsintensiteit opdrijven

Nog voor de ploegstage trok Eli al naar Spanje om te gaan trainen. "Samen met mijn coach Rudi Van De Sompel hebben we besloten om vanaf dit jaar een tandje bij te steken wat trainingsintensiteit betreft.", klinkt het ."Dat gaat over mijn carrièreplanning. We hebben altijd enige reserve gehouden, met als doel vanaf mijn 23ste écht de workload op te drijven. Ik doe nu meermaals trainingen van vijf, zes uur, wat ik vroeger niet deed. Ik heb nu al een aantal weken waarin ik 25 tot 30 uur op de fiets zat. Het verschil in vergelijking met een jaar geleden is best groot. Op die manier wil ik een betere, vooral meer complete renner worden.", luidt het

Het hoofddoel blijft uiteraard het veldritseizoen maar Iserbyt wil zich ook op de weg iets meer laten zien. "Zonder druk, hoor. Het is zeker niet van moeten. Maar het zou niet slecht zijn voor het moreel."

Lees volledige uitleg hier

Selectie van Team Pauwels Sauzen-Bingoal voor GP Vermarc:

Anton Ferdinande, Eli Iserbyt, Ryan Kamp, Witse Meeussen, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch en Michael Vanthourenhout


Ook de Baloise Trek Lions gaan van start op zaterdag 15 mei 2021 in Wezemaal/Rotselaar. Vind de voorlopige deelnemerslijst klik hier

Fotocredits TFoto

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!