Isolteam - nieuws

Streekproduct in de kijker met de naam 'Aardbeiencross Merksplas'

Streekproduct in de kijker met de naam 'Aardbeiencross Merksplas'

Na de wat noodgedwongen verhuis van de superprestigecross in Hoogstraten naar het nabijgelegen Merksplas gaat de organisatie opnieuw vol voor de naam Aardbeiencross.

De vereniging de Hoogstraatse Spurters richt sinds 1987 hun jaarlijkse veldrit in. Beginnend als kleine B-cross is de organisatie zoals geweten uitgegroeid tot een internationale categorie 1-wedstrijd, meetellende voor de Superprestige. In veldritland staat de cross eigenlijk ook gekend onder de naam ‘aardbeiencross’, wetende dat er tot en met 2019 georganiseerd werd in Hoogstraten, dé streek van de aardbeien.

"De laatste 7 edities in Hoogstraten richtten we in op de ‘veiling’, de thuisbasis van coöperatie Hoogstraten. Met het merk ‘Hoogstraten, Home of Quality’ wil de Coöperatie Hoogstraten CV een kwaliteitsreferentie en een expert zijn in groenten en fruit. De Hoogstraatse aardbeien zijn een belangrijk onderdeel van dit project.", wordt uitgelegd vanuit de organisatie

"Met de verhuis om logistieke redenen naar Merksplas – de ‘veiling’ groeit heel sterk, waardoor het organiseren van onze cross steeds moeilijker werd – wilden wij als organisatie de banden met Hoogstraten zeker niet doorknippen. De organisatie van het Belgisch kampioenschap voor aspiranten op 15 augustus deze zomer is hier een mooi voorbeeld van. Ons hart blijft kloppen op de plaats waar alles ooit heel klein is begonnen. De Coöperatie Hoogstraten CV was enthousiast toen we de vraag stelden om zich als naampartner te willen verbinden aan onze cyclocross voor de volgende vijf jaar.", klinkt het.

Marc Van Gestel, voorzitter van vzw De Hoogstraatse Spurters is bijzonder tevreden met het engagement van de ‘veiling’: “Reeds vele jaren is de ‘veiling’ betrokken bij onze cross. Niet alleen hebben we er vele jaren mogen organiseren, maar de coöperatie is op alle vlakken een zeer betrouwbare partner geweest. We zijn dan ook bijzonder dankbaar dat zij als bedrijf zich vijf jaar willen verbinden om officieel van onze wedstrijd de Superprestige Aardbeiencross Merksplas te maken.”

Hans Vanderhallen, directeur van Coöperatie Hoogstraten CV, ziet een grote meerwaarde in de samenwerking: “Veldrijden is nationaal, maar ook internationaal een mediagenieke sport. Wij hebben als bedrijf een jarenlange band met De Hoogstraatse Spurters. Hun verhuis naar Merksplas hoefde niet te betekenen dat we de navelstreng zouden doorknippen. Hoogstraten en zijn buurgemeenten zijn dé streek van de aardbeien. Deze vijfjarige verbintenis betekent nationale en internationale promotie voor onze Hoogstraatse aardbeien. Op deze unieke manier je naam kunnen koppelen aan een grote organisatie zoals de Aardbeiencross is een meerwaarde voor ons product en voor ons bedrijf.”

Na een afgelasting door een storm in februari 2020 en een inrichting zonder publiek in november vorig jaar hopen ze opnieuw van de Aardbeiencross een topevenement te kunnen maken waar de regio en de aardbeien verder mee op de internationale landkaart kunnen gezet worden. "20 november 2021, een datum om te noteren!", luidt het


Fotocredit TFoto 

 
Zoeken

zin om te adverteren AGB 24/24

Kalender

augustus 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031