Wout van Aert wint Amstel Gold Race in millimeterspurt

Wout van Aert wint Amstel Gold Race in millimeterspurt

Na Marianne Vos pakt ook Wout van Aert de zege in de Amstel Gold Race 2021 voor team Jumbo-Visma. Het verschil met Tom Pidcock was bijzonder klein, een millimeterspurt. Maximilian Schachmann werd derde, dat was meteen zeker.

Tom Pidcock klopte Wout van Aert in de Brabantse Pijl voor de zege (lees hier) en de talentvolle Brit was ook in de finale van de Amstel Gold Race van de partij. Samen met de Maximilian Schachmann reden Van Aert en Pidcock deze keer richting de meet om te spurten voor de zege ... Dat de Duitser als derde over de finish kwam, was al duidelijk.

Spannend tot na de meet

Maar het verschil tussen Pidcock en Van Aert was niet duidelijk. Uiteindelijk besliste de jury dat de finishfoto aantoonde dat de band van Wout van Aert als eerste de loodlijn raakte ...

finish en credit Amstel.jpg (165 KB)

Het is voor Van Aert zijn vierde zege van het seizoen. “Ik durfde het eigenlijk niet te geloven. Ik heb de laatste meters figuurlijk met de ogen dicht gesprint”, zei Van Aert voor team Jumbo-Visma. “De jury zei me pas vlak voor de podiumceremonie dat ik gewonnen had. Het was heel moeilijk om te zeggen, dat blijkt wel uit de tijd die de jury nodig had om het definitief te maken. Ik heb dit nog nooit meegemaakt.”

Met de zege in de Amstel kan Wout zijn klassieke voorjaar 2021 met glans afsluiten. Hij won Gent-Wevelgem, twee etappezeges en een tweede plaats in het eindklassement van Tirreno-Adriatico, een tweede plaats in de Brabantse Pijl en hij eindigde in Milaan-San Remo als derde.  “Ik ben heel erg trots op deze zege en mijn klassieke periode. Ik heb in bijna iedere wedstrijd voor deze zege meegespeeld en ben altijd op niveau geweest. Ik ben super blij om met deze zege de vakantie in te gaan. De fiets gaat nu even aan de kant.”


En Team Jumbo-Visma pakt dus net zoals in Gent-Wevelgem zowel de zege bij de dames als bij de heren en dit met dezelfde twee renners, met name Marianne Vos en Wout van Aert.

Fotocredits organisatie Amstel Gold Race / Vos - bron reactie: Team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!