Kata Blanka Vas trekt naar WorldTour-team SD Worx

Kata Blanka Vas trekt naar WorldTour-team SD Worx

Het talent van Kata Blanka Vas is niet onopgemerkt gebleven. De 19-jarige Hongaarse veldritkampioene wordt ingelijfd door een WorldTour-team.

Dat Kata Blanka Vas een talentvolle veldrijdster is, hoeft al geen betoog meer. Het voorbije veldritseizoen reed de 19-jarige Hongaarse tal van mooie uitslagen bij elite dames en won ze zelfs de wedstrijden in Bredene en Gullegem (zie hier). Een dikke week later pakte ze opnieuw de nationale titel... In de Wereldbeker cyclocross topte ze het eindklassement bij de beloften en werd 5de algemeen.

En Kata Blanka Vas kan ook uit de voeten op de wegfiets en op de mountainbike ...

Doltcini Van Eyck Sport - Proximus laat weten dat ze het team verlaat en een stap hogerop zet. Het jonge talent wordt ingelijfd bij een WorldTour-team ... 

Vas dankt alvast het team voor de support de voorbije 3 jaar. Marc Bracke ontdekte de talentvolle jongedame.

later meer ... "More info coming soon", klinkt het 

Update 13/4: Team SD Worx maakt vandaag officieel bekend dat ze Kata Blanka Vas gecontracteerd hebben, voor alvast 2 jaar met ingang op 1 juni 2021. lees hier

Ze zal de drie disciplines -Cyclocross, MTB en weg- mogen combineren. De jongedame ziet daarin Mathieu van der Poel als een groot voorbeeld.
Blanka Vas was in maart even out door Covid-19 maar is intussen al opnieuw aan het trainen en voelt haar elke dag aansterken. Ze hoopt zich voor het mountainbiken te kunnen selecteren voor de Olympische Spelen in Tokyo van komende zomer.

Fotocredit Toyo Tires




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!