Hermans is goed op dreef in het Baskenland

Hermans is goed op dreef in het Baskenland

Quinten Hermans toont zich in de Ronde van het Baskenland (5-10 april). Dat deed hij al in de eerste rit in lijn, door mee te zijn met de vroege vlucht, die lang stand hield. In de vierde etappe Vitoria-Gasteiz > Hondarribia werd Hermans knap 9de.

In de 4de etappe van de Ronde van het Baskenland konden pas na meer dan 100 kilometer koers vier renners de vlucht nemen, maar in deze miniversie van de Clasica San Sebastian pakte het peloton richting de flanken van de Alto de Jaizkibel ze terug. Quinten Hermans, die graag de bergtrui wil aantrekken, wist punten te pakken op de klim van 2de categorie

Een grote groep reed vervolgens samen naar de 4 km lange slotklim ( met een gemiddelde van 10 %), na de top was het dan nog twintig kilometer te gaan tot de finish. Zes sterke mannen reden weg in de afdaling en zij slaagden erin de groep met leider Primoz Roglic af te houden. Ion Izagirre (Astana) maakte het uiteindelijk af in de sprint.

Hermans moest lossen op twee kilometer van de top van de Erlaitz maar slaagde er daarna wel nog in om weer naar de achtervolgende groep met onder meer Roglic te rijden. Met een explosief sprintje op het bochtig en golvend slot legde Quinten nog beslag op een knappe negende plaats.

"Ik ben een tevreden man vandaag.", vertelde Hermans na de wedstrijd voor team Intermarche Wanty Gobert. "Astana leek geen zin te hebben in een vroege vlucht dus het was voor iedereen echt koersen op de limiet. In de twee eerste uren van de rit flirtten we constant met de 50 km/u. Het was niet echt het plan om vroeg aan te vallen en zo voor de ritzege te gaan want die laatste klim, de Erlaitz, is ontzettend zwaar. Ik liet alles een beetje op me afkomen want met dit sterke deelnemersveld wist ik niet goed wat ik vandaag waard zou zijn. Op het einde van de Erlaitz moest ik de favorieten laten gaan maar daarna heb ik me dubbel geplooid om de kloof nog te dichten. Ik wist namelijk dat ik nog wel iets in de tank had, of toch genoeg om te sprinten tegen al die klimmerstypes. Zo bleek ook, ik ben heel blij met deze negende plaats. Voor mezelf maar zeker ook voor de ploeg. Maar ik ben nog niet voldaan, ik wil echt elke kans grijpen om me hier te tonen. Ofwel door een rit te winnen, ofwel door een nevenklassement mee te graaien. Die bolletjestrui zegt me wel wat maar ik weet natuurlijk dat zo’n klimmer als Pogacar niet de minste is. Hem eens dragen zou daarom ook al mooi zijn.", aldus Quinten Hermans, die nu 30 ste staat in het algemeen klassement en zich blijft geven in het bergklassement.

Maar uiteindelijk rijdt hij de Ronde van het Baskenland in functie van de Brabantse Pijl en de Waalse klassiekers > lees hier

Fotocredit TFoto

Itzulia Basque Country 2021 :

Stage 1 (05/04): Bilbao – Bilbao (13,9 km) ( ITT)
Stage 2 (06/04): Zalla – Sestao (154,8 km)
Stage 3 (07/04): Amurrio – Ermualde (167,7 km)
Stage 4 (08/04): Vitoria-Gasteiz – Hondarribia (189,1 km)
Stage 5 (09/04): Hondarribia – Ondarroa (160,2 km)
Stage 6 (10/04): Ondarroa – Arrate (Eibar) (111,9 km)

Te volgen op Eurosport

Info Itzulia Basque Country klik hier


Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!