Zdenek Stybar onderging ingreep voor hartritmestoornis

Zdenek Stybar onderging ingreep voor hartritmestoornis

Zdenek Stybar zal zondag niet van start gaan in de Ronde van Vlaanderen. De drievoudige wereldkampioen veldrijden voelde zich onwel na Gent-Wevelgem en een ingreep voor hartritmestoornissen drong zich op.

Na afloop van Gent-Wevelgem vorig weekend meldde Zdenek Stybar bij het medisch team van Deceuninck zich niet goed te voelen. Nader onderzoek duidde op de aanwezigheid van hartritmestoornissen en een ablatie was aangewezen. Deze werd voorbije woensdag met succes uitgevoerd door specialist Dr. Pedro Brugada.

Stybar mag al terug trainen maar de Ronde komt iets te vroeg om terug in competitie te treden. "Hij neemt nu enkele dagen vrij om met zijn familie door te brengen.", noteert het team.

"Ik ben uiteraard teleurgesteld dat ik de Ronde mis.", zegt Stybar, die eigenlijk in zeer goede doen was. "Maar het was gelukkig maar een kleine ingreep en ik ben dankbaar dat het gebeurde en het probleem verholpen werd. Niet alleen met het perspectief op de rest van het seizoen maar ook in het belang van mijn gezondheid in het algemeen. Na grondig onderzoek was het geruststellend om weten dat het niets ernstig is.", aldus Zdenek Stybar, die het medisch personeel dankt en zijn teamgenoten succes wenst voor zondag.

Fotocredit TFoto - bron info: Team Deceuninck-Quickstep klik

Deelnemerslijst Ronde van Vlaanderen 2021

Elite heren klik hier
Elite dames klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!