Marianne Vos voegt Gent-Wevelgem toe aan haar al rijk palmares

Marianne Vos voegt Gent-Wevelgem toe aan haar al rijk palmares

Dubbel feest voor Team Jumbo-Visma in Gent-Wevelgem 2021. Na Wout van Aert pakt Marianne Vos de zege in de jubileumeditie bij de dames. De veelvoudige kampioene was finaal de snelste in de sprint. Belgisch kampioene Lotte Kopecky finishte als tweede, de Duitse, Lisa Brennauer, werd derde.

In de finale van Gent-Wevelgem bij de dames ontsnapten een bedrijvige en sterke Longo Borghini en Paladin uit het gereduceerd peloton. Pas in de laatste kilometer werd het Italiaanse duo teruggepakt door de achtervolgende groep. Marianne Vos zette vervolgens al vroeg een krachtige sprint in en hield stand tot op de streep ...

“Ik moet het allemaal nog even laten bezinken,” liet Vos optekenen voor team Jumbo-Visma. “Dit is een fantastisch gevoel. De afgelopen wedstrijden hebben we veel vertrouwen opgebouwd en we wisten dat we er als team klaar voor waren. Het was een zware en nerveuse koers waarbij we continu alert moesten blijven. Het was de hele dag tot aan de sprint vechten voor je positie. Toen het uiteindelijk lukte om Longo Borghini en Paladin te pakken, wilde ik het zo graag afmaken voor de ploeg. Iedereen heeft vandaag zo hard gewerkt. In de groep zaten veel goede sprinters, dus het was zeker niet makkelijk om daarvan te winnen. Gelukkig had de ploeg vertrouwen in mij en ik wist dat ik ook een goed kans maakte als ik geen fouten zou maken. Op de 200 meter ging ik aan. Het voelde alsof ik te vroeg was gegaan, maar gelukkig was de wind in rug in mijn voordeel. Ik ben ontzettend blij dat ik het af heb kunnen maken.”, aldus 'La Vos', die voor de eerste zege op de weg van het damesteam Jumbo-Visma zorgt.


Volledige uitslag klik hier
Wedstrijdverslag klik hier

Fotocredits Team Jumbo-Visma/Berkien

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!