Na de nodige rust van start in E3 Prijs Harelbeke

Na de nodige rust van start in E3 Prijs Harelbeke

Met de E3 Saxo Bank Classic 2021 staat op vrijdag 26 maart 2021 de eerste van een aantal mooie wielerwedstrijden, die kort op elkaar gaan volgen,  op het programma. Onder andere Mathieu van der Poel en Wout van Aert treden opnieuw in competitie in navolging van het 'zware' Italiaanse blok dat werd afgewerkt.

Mathieu van der Poel vertelde Siska Schoeters van Radio 2 dat hij na het Italiaanse blok, met Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo, nood had aan rust en die ook nam. Hoe hij die dan doorbracht? "Met gamen en een serie op netflix kijken met mijn vriendin", zei Mathieu. De welke wilde Siska weten "The Fall zijn we nu aan 't kijken"

Van der Poel staat voor het eerst aan de start in Harelbeke en vindt het best een attractieve koers, gezien op tv, met een mooi parcours... Iets voor hem? "Als de benen goed zijn.", klinkt het klassiek en "dat voel je pas in de wedstrijd zelf" legde hij uit. De kopman van Alpecin-Fenix vermoedt dat het wel eens een nerveuze start kan worden vermits er behoorlijk wat wind staat.

Ideale opwarmer

Ook Wout van Aert is van de partij en voor hem is het een blij weerkeren "Ik kom altijd graag terug naar de plaats waar het eigenlijk allemaal een beetje begonnen is,” vertelt Van Aert, die in Harelbeke in 2019, zijn debuut, direct de tweede plaats wist te bemachtigen. “Ik weet nog dat ik toen goede benen had. Die binnenkomer met een podiumplaats geeft me veel vertrouwen voor deze editie. Met de E3 heb je daarnaast een ideale opwarmer voor wat er komt: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”, geeft Wout mee.

Een parcours om koers te kunnen maken “Het parcours is al vroeg lastig, dus je kan meteen koers maken. Het lange stuk richting Harelbeke maakt de koers spannend. Het zorgt telkens voor een spel tussen groepjes of een groep versus een vluchter. Dit zorgt ervoor dat een groepsspint zo goed als uitgesloten is. Het gaat simpelweg een mooie koers worden.”, aldus Van Aert voor team Jumbo-Visma.


Nog dit: ook Tom Pidcock debuteert. En de Brit liet zich al in zeer positieve zin opmerken de voorbije koersen ...
Het podium (zie foto) hebben ze alvast een keertje geoefend in de Werelbeker Namen. 't mag ook een andere volgorde zijn hoor ... ;-) . 
NAM_6943.JPG (835 KB)Fotocredit TFoto

Mogelijks ook in de kijker vandaag: Joris Nieuwenhuis, Florian Vermeersch, ... 

Deelnemerslijst klik hier

Parcours klik hier

Live te bekijken op o.a. Sporza

Supporteren kan via www.supportervane3.be

Fotocredit Willy

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!