Christine Majerus wint Omloop van de Westhoek

Christine Majerus wint Omloop van de Westhoek

Christine Majerus heeft op zondag 21 maart 2021 de Omloop van de Westhoek gewonnen. Zij kwam samen met haar teamgenote Amy Pieters over de meet. Thalita de Jong haalde het even later voor de derde podiumplaats.

Christine Majerus wist in de voorlaatste ronde van de Omloop van de Westhoek samen met ploeggenote Amy Pieters op een kasseizone weg te rijden uit een kopgroep van acht. Daarna werd het een koppeltijdrit richting de finish. Vlak voor de finish liet Pieters, afgelopen woensdag nog winnares van Nokere Koerse, de zege aan de 34-jarige Majerus. Zo komt Team SD Worx dit seizoen al aan zes zeges met zes verschillende rensters

“Dit mag je de perfecte wedstrijd van de ploeg noemen”, zei Majerus. “Continue hadden we het gevoel dat we de koers onder controle hadden. In de finale reed Amy Pieters weg met zes andere rensters. Ik vond dat we in die groep sterker vertegenwoordigd moesten zijn, waardoor ik zelf nog de sprong naar de kopgroep maakte.”

“In de voorlaatste ronde wilden Amy en ik kijken wie van de anderen nog sterk was. Op het vlakke deel van de kasseizone trok Amy vol door, terwijl ik het initiatief overnam op het deel waar de weg bergop liep. Toen ik na de inspanning achteromkeek, zag ik dat ik een gaatje had op Amy. Maar ik zag ook dat Amy weer een kloof had geslagen met de andere rensters. Het leek me daarom verstandiger om even te wachten op Amy zodat we met z’n tweeën naar de finish konden rijden.”, aldus de Luxemburgse veld- en wegkampioene.

Pieters hoefde niet lang te twijfelen om de zege aan Majerus te laten. “Ik had afgelopen woensdag al in Nokere gewonnen, dat maakt zo’n keuze ook makkelijker. Daarbij hebben wij altijd zoveel aan Christine te danken, dat iedereen in de ploeg graag eens iets voor haar terug doet. Bovendien was ze vandaag ook supersterk.” Het team heeft alvast extra vertrouwen getankt voor wat nog komt. Donderdag staat Brugge-De Panne op de agenda, zondag Gent-Wevelgem en weer een week later is er de Ronde van Vlaanderen.

De Omloop van de Westhoek - Memorial Stive Vermaut -  is een UCI 1.1 wedstrijd > 131,9 km

De volledige uitslag klik

Fotocredit TFoto - bron reactie: Team sd Worx


Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!