Jasper Stuyven wint Milaan-Sanremo

Jasper Stuyven wint Milaan-Sanremo

Niet één van de naar voor geschoven topfavorieten maar Jasper Stuyven wint Milaan-Sanremo, met de perfecte late uitval. Caleb Ewan en Wout van Aert spurtten nog naar de respectievelijk tweede en derde plek.

Uitslag Milaan-Sanremo 2021 klik hier

Podium DGM_7498.JPG (933 KB)

1. Jasper Stuyven
2. Caleb Ewan
3. Wout van Aert
4. Peter Sagan
5. Mathieu van der Poel

Milaan-Sanremo verliep tot aan de voet van de Poggio zoals voorzien maar éénmaal op de bult kwam niet het verwachte scenario, met de naar voor geschoven topfavorieten Van Aert, Van der Poel en Alaphilippe.  Het tempo lag al dusdanig hoog dat een versnelling van deze laatste enerzijds laat kwam en anderzijds niet de grote schifting maakte. Finaal reed een grotere groep dan vooropgesteld samen naar de meet en verraste Jasper Stuyven iedereen met een perfect getimede late uitval.

Terechte winnaar

"Een terechte winnaar", zei Mathieu van der Poel. "Jasper heeft het heel slim gedaan, hij kiest het perfecte moment, en is ook nog zo sterk om het te houden." Van der Poel noemde het slot ook heel hectisch. "Het was echt gokken op wat te reageren en op wat niet". 

"Het was een lastige finale. Het tempo op de Poggio lag te hoog om iets te doen . Er werd nog wel gedemarreerd en ik was goed mee maar ik zag dat ’t niet veel nut had om nog extra te versnellen want ’t lastigste stuk was daar al voorbij . En dan wist ik dan wel dat ’t met een iets grotere groep ging zijn naar de meet", analyseert Mathieu, die er nog een lange sprint uitperstte maar uiteindelijk nog net voor de meet werd voorbijgesneld door Ewan, Van Aert en Sagan.

De wereldkampioen veldrijden is niet ontgoocheld. "Ik was waar ik moest zijn. Ik hoop hem ooit eens te winnen maar het is zeker niet de makkelijkste om dat doen , heb ik vandaag weer ondervonden.", aldus Mathieu van der Poel, die ook lof had voor het werk van het team. "Zeker niet te kort geschoten", klonk het.


Fotocredits LaPresse-D'Alberto/Ferrari/Alpozzi
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!