Velofollies 2023

Tim Merlier wint Bredene Koksijde Classic

Tim Merlier wint Bredene Koksijde Classic

Al heel vroeg werd er hard gekoerst in de Bredene Koksijde Classic en finaal werd gesprint met een twintigtal renners voor de zege. Daarin toonde Tim Merlier zich de sterkste. Mads Pedersen en Florian Sénéchal zijn respectievelijk tweede en derde.

Tim Merlier heeft na Le Samyn, De GP Monséré, ook de Bredene Koksijde Classic gewonnen. Er werden al heel vroeg in de wedstrijd waaiers getrokken, het peloton brak in stukken, kwam weer samen, ... het was gene cadeau

"Neen, helemaal niet.", zei Merlier na afloop. "We hebben de hele tijd achter de feiten aan gereden. Ik was echt niet goed in het begin. De benen verzuurden direct als er in waaiers gereden werd . De eerste keer Kemmel op dacht ik dat ik goed gepositioneerd zat maar blijkbaar toch veel te ver.", legt Tim uit. Er reed namelijk een groep weg. "En dan dacht ik, oei, de koers is gedaan en toen hoorde ik dat we toch iemand mee hadden vooraan. En dan 2de keer Kemmel wist ik dat ik goed moest zitten, als er nu iets wegrijdt, zal het misschien wel kunnen gedaan zijn ... en ik was mee. En ik dacht dat we er eigenlijk vrij rap gingen naartoe rijden maar we hebben er eigenlijk 100 km achter liggen bengelen maar ik wist als we er bijkwamen dat ik wel nog de benen ging hebben . We hadden eigenlijk wel een grotere groep . Het draaide wel niet altijd zoals het moest. ", merkte Merlier op, die met Jonas Rickaert een superhelper meehad in de achtervolging op de kopgroep.

Of hij zelf verrast was het te kunnen afmaken tegen toppers als Pedersen, Senechal, … ? "Eigenlijk wel omdat het van ver was.", zei Merlier. "En de wind zat niet echt helemaal in het gat maar ik moest wel aangaan want ik wist niet wat de lead-out van Quickstep ging doen, of hij de benen zou stilhouden of niet. En als ze met snelheid van achter mij komen dan was ’t zeker gedaan en nu ben ik vol aangegaan.", legde Tim uit en hij was ook kritisch voor zichzelf "En ik keek helaas weer achterom, ik mag dat niet meer doen . Dat komt automatisch maar … ik kom er zelf zot van eigenlijk maar … en dan zag ik dat ik een paar lengtes had en dan ben ik me ietske dieper gaan leggen en hopen dat de finish rap kwam en ’t was tijd ook.", legde Tim uitvoerig uit.

"Ik denk dat ik nu op het niveau zit als toen ik het BK won, toen had ik zo die zelfde versnelling in de benen . Vorig jaar heb ik deze vorm nooit gehad en ik ben blij dat ik terug op dit niveau kan rondrijden.", aldus Tim Merlier, die blij is met de mooie overwinning.

Volledige uitslag klik

Fotocredit TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!