Pauwels Sauzen-Bingoal lijft ook Leonie Bentveld in

Pauwels Sauzen-Bingoal lijft ook Leonie Bentveld in

Pauwels Sauzen-Bingoal heeft er een jong talent bij met de juniore Leonie Bentveld. De 16-jarige Nederlandse sluit meteen aan en tekende een contract tot eind 2024 met een optie voor nog eens twee seizoenen extra, laat het team weten

Leonie Bentveld is een jong Nederlands talent. Ze behaalde al vier achtereenvolgende nationale titels en werd bijvoorbeeld anno 2020 tweede in het eindklassement van de Helen 100 Trophy (zie foto, links op schavotje nr 2), als nieuwelinge bij de juniores. Eindwinnares toen was trouwens de huidige beloftewereldkampioene Fem van Empel (lees hier). Komende winter crost Leonie nog in de juniorescategorie, daarna stapt ze over naar de beloften.

Leonie Bentveld: "Ik reed tot nu bij opleidingsteams, maar ik wil proberen om in mijn carrière ooit profrenster te worden. Het is dus heel mooi nieuws dat ik bij een ploeg als Pauwels Sauzen - Bingoal terecht kom. Dit team heeft naast zijn mannen ook veel vrouwen en veel jongeren, en ook verschillende Nederlanders. Dat wordt fijn, denk ik. Ik kijk al uit naar de Wereldbeker van volgend seizoen, want die heeft vanaf nu aparte wedstrijden voor de junioren. Daarin zou ik goed willen presteren, net als in de kampioenschappen voor junioren."


Teammanager Jurgen Mettepenningen: "Uiteraard ben ik blij dat een groot talent als Leonie ons team komt vervoegen. Dit bewijst dat we blijven inzetten op jeugd en dus blijven scouten naar jong talent. Zo willen we de continuïteit binnen ons team behouden. Ook bij de dames, want onze dameskern blijft aan belang winnen. Ik kijk er al naar uit om te zien hoe Leonie zich binnen ons team verder zal ontwikkelen, en ben nu al benieuwd naar wat ze komend seizoen in de kampioenschappen kan laten zien."

Fotocredits Veldritkrant

 

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juli 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!