Pogacar wint en Van Aert imponeert in koninginnenrit Tirreno-Adriatico

Pogacar wint en Van Aert imponeert in koninginnenrit Tirreno-Adriatico

Tourwinnaar Tadej Pogacar heeft de koninginnenrit in Tirreno-Adriatico gewonnen en neemt de blauwe leiderstrui over van Wout van Aert, die imponeerde bergop.

In Tirreno-Adriatico stond op zaterdag 13 maart de koninginnenetappe op het programma, een rit met veel hoogtemeters en als slotstuk een stevige klim van bijna 15 km met een gemiddelde stijgingsgraad van 7 %. Dat de leiderstrui van Wout van Aert zou worden aangevallen, was een certitude maar de tegenstand had een taaie klant aan de kopman van Jumbo-Visma. Van Aert bleef er de hele klim een stevig tempo op nahouden en kon meermaals op 'zijn ritme' de aanvallen pareren. Uiteindelijk toonde Tourwinnaar Pogacar zich, niet geheel onlogisch, de betere en pakte de zege, alsook voldoende voorsprong om de top in het klassement over te nemen van onze landgenoot, die al bij al best wat klimgeiten bijhield en sommige ook voor bleef.  Wout staat nog mooi tweede, op 35 sec en topt ook nog steeds het puntenklassement.

Tirreno-Adriatico 2021 profiel koninginnenetappe.jpg (888 KB)
Rituitslag klik

1. Tadej Pogacar
2. Simon Yates op 6 sec
3. Sergio Higuita Garcia op 29 sec
4. Mikel Landa op 29 sec
5. Nairo Quintana op 31 sec

9. Wout van Aert op 45 sec

Pogacar en Wout op rollen ALP_0403.jpg (1.20 MB)

Terecht trots

"Ik ben blij met mijn prestatie van vandaag.", zei Van Aert terecht voor team Jumbo-Visma "Ik heb er het maximale uitgeperst. De concurrentie begon al vroeg met aanvallen, waardoor het een heel lastige opdracht werd. Ik reed een constant tempo, iets wat het best bij mijn capaciteiten past. Ik ving erg veel wind en dat maakte het lastig. In het begin hoopte ik nog op steun van andere renners, maar ik realiseerde me al snel dat het van mezelf moest komen. Ik maakte er in gedachten een soort tijdrit van en heb alles gegeven tot op de streep. Als iemand anders de blauwe trui had gehad, zou ik ook in het wiel gaan zitten. Nu kon ik mij niet verschuilen en heb ik gereden voor mijn klassement. Het is de logica gerespecteerd dat de Tourwinnaar van 2020 hier de blauwe leiderstrui van me overneemt. Pogačar heeft nu een mooie voorsprong op mij, maar ik geef nog niet op en zal er in de komende drie dagen alles aan doen om het hoogst haalbare te bereiken. Het team is heel sterk en dat doet mij deugd. Ik kan blij en trots zijn met mijn optreden van vandaag. Hierdoor sta ik nog steeds tweede en mag ik ambities blijven houden voor de komende dagen.", aldus Wout van Aert

ranking klik

Fotocredits LaPresse




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!