Wout van Aert opent Tirreno-Adriatico met de zege

Wout van Aert opent Tirreno-Adriatico met de zege

Wout van Aert zegeviert al meteen op dag 1 van Tirreno-Adriatico. De kopman van Jumbo-Visma was de snelste in de verwachte massaspurt na 156 km, in de lokale rit Lido Di Camairo-Lido Di Camairo

Wout van Aert heeft overtuigend de massasprint in de openingsetappe van Tirreno-Adriatico gewonnen. Hij hield onder meer de topsprinters Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Tim Merlier, ... achter zich

"Ik zette mijn eindsprint op het juiste moment in en kon mijn snelheid houden tot op de meet", vertelde Van Aert kort na de race. "Ik had niet verwacht dat ik vandaag zou winnen in zo'n snelle sprint tegen Caleb Ewan. Ik dacht eerder om wat bonustijd te sprokkelen. Ik ben dan ook zeer blij en trots het werk van het team te kunnen afwerken."

Wout van Aert is ook meteen de eerste leider in het algemeen klassement van de Italiaanse rittenkoers en mocht dus de 'Maglia Azzurra' aantrekken. Hij topt ook het puntenklassement na zijn sprintzege.

T-A 2021 Wout leiderstrui.JPG (1.09 MB)

De ranking klik

"Natuurlijk gingen we voor de zege.", liet Van Aert optekenen voor zijn team Jumbo-Visma. "Ik had alleen niet verwacht dat ik vandaag direct zou gaan winnen in dit sterke deelnemersveld. Ik werd perfect gebracht door het team. Ik had besloten niet te lang te wachten omdat het een sprint op hoge snelheid was. Gelukkig kon ik het vasthouden tot op de streep. Ik ben heel blij dat mijn sprintersbenen er weer zijn. Een mooie bijkomstigheid zijn de bonificatieseconden. Daarmee pak ik toch al enkele extra seconden voorsprong op een hoop jongens. Ik wil het hoogst haalbare in het klassement bereiken in deze ronde.”, klinkt het vastberaden.

Fotocredits LaPresse




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!