Wout van Aert start zijn wegseizoen met een 4de plaats

Wout van Aert start zijn wegseizoen met een 4de plaats

Wout van Aert was de absolute kopman voor Team Jumbo-Visma in de Strade Bianche en kon goed gepositioneerd de gravelstroken aanvatten. In zijn eerste koers van het wegseizoen toonde hij zich heel sterk maar in de finale moest Van Aert zijn meerdere erkennen in een sterker drietal.

Wout van Aert was één van de 8 renners van de kopgroep, die de finale inzette in de Strade Bianche. De winnaar van de editie 2020 toonde zich heel sterk en verrichtte ook veel werk, maar kwam op het einde, toen het slotoffensief werd ingezet, nog ietsje te kort.

"Ik was op de afspraak, maar ik was in de finale net niet goed genoeg”, vertelde Van Aert voor Team Jumbo-Visma. “Ik moet tevreden zijn met de vierde plaats. Die echte versnelling zat er nog niet in. De inhoud is er, maar de juiste scherpte moet nog komen. Natuurlijk wil je deze koers winnen, maar dat zat er vandaag niet in. De steile beklimmingen in combinatie met de aanvallen van Alaphilippe en Van der Poel waren er net teveel aan. Het is en blijft een van de mooiste koersen van het jaar en de beste heeft zoals meestal hier gewonnen.”, erkent Wout, die ook zijn teamgenoten complimenteert “We hebben de koers in handen genomen. Veel van de jongens zijn verder gekomen dan echt de bedoeling was. Daar heb ik echt veel respect voor. Als ik zelf nog iets beter word, gaan we een mooi klassiek seizoen tegemoet.”, luidt het.

Fotocredits LaPresse - bron reactie: Team Jumbo-Visma

Lees: Mathieu van der Poel triomfeert in Strade Bianche 2021 klik
 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!