Mathieu van der Poel start in Kuurne-Brussel-Kuurne

Mathieu van der Poel start in Kuurne-Brussel-Kuurne

Mathieu van der Poel neemt niet deel aan de Omloop Het Nieuwsblad maar gaat op zondag 28 februari 2021 wel van start in Kuurne-Brussel-Kuurne. "De extra koersdag alvorens af te reizen naar Italië is welgekomen.", klinkt het

Mathieu van der Poel en zijn teamgenoten verlieten de UAE Tour omwille van een positieve coronotest van een mee afgereisd staflid bij Alpecin-Fenix. Van der Poel en nog een aantal teamleden mochten echter, na het afleggen van negatieve tests, vervroegd huiswaarts keren (lees hier) en dat creëerde mogelijkheden om deel te nemen aan de openingsklassiekers. In de Omloop start de wereldkampioen veldrijden niet maar daags nadien in Kuurne-Brussel-Kuurne wel.

"Na mijn etappezege in de UAE Tour (lees hier) kan ik met een goed gevoel van start in Kuurne-Brussel-Kuurne.", laat Mathieu van der Poel weten. Het vertrouwen is er en hij verwacht een mooie wedstrijd. "Het is goed dat ik een extra dag kan koersen alvorens af te reizen naar Italië . Ik had uiteraard de UAE Tour willen uitrijden, wetende dat we er goed voorstonden in het algemeen klassement en er een goed eindresultaat inzat. Maar ik ben ook blij dat we snel naar huis konden, zonder problemen, en dat onze lentecampagne niet in het water is gevallen. We mogen ambitieus zijn voor Kuurne. Ik kan een toegevoegde waarde zijn voor Tim (nvdr Merlier), die volgens mij een van de rapste van het peloton is, en tegelijk kunnen we op twee paarden wedden.", luidt het.

"Ik ben zeer gemotiveerd", klinkt het bij Tim Merlier, die ook wist te vertellen dat de voorbereidingen vlot zijn verlopen en hij alvast het goede gevoel op training heeft. De voormalige Belgische wegkampioen hoopt op een even goede dag als vorig jaar in Kuurne, met een topresultaat dan wellicht.


Line-up Alpecin-Fenix voor Kuurne-Brussel-Kuurne:

Laurens De Vreese, Silvan Dillier, Tim Merlier, Edward Planckaert, Oscar Riesebeek, Lionel Taminiaux én Mathieu van der Poel

Update 28/2: Laurens De Vreese wordt vervangen door Jonas Rickaert

Team Line Up 2021 - KBK 1.jpg (777 KB)

Fotocredit Willy - bron reactie en credit foto line-up: Team Alpecin-Fenix

Kuurne-Brussel-Kuurne 2021 deelnemerslijst klik

De website van de organisatie klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!