Jurgen Mettepenningen mikt op totaal van 20 zeges in tv-crossen

Jurgen Mettepenningen mikt op totaal van 20 zeges in tv-crossen

De teller staat op achttien zeges in tv-crossen bij Pauwels Sauzen-Bingoal, met zes verschillende renners en rensters. Toch is de honger van Jurgen Mettepenningen nog niet gestild. "Ik wil absoluut de kaap van de twintig ronden en minstens één eindklassement binnenhalen. Voor ons zijn het nog twee crossweekends met inzet.", luidt het bij de manager.

Bij Pauwels Sauzen-Bingoal kunnen ze al tevreden terugblikken op dit veldritseizoen: "De balans in de TV-crossen oogt indrukwekkend: een Europese titel bij de elite en twee wereldtitels bij de beloften. 36 podiumplaatsen bij de mannen en 20 bij de vrouwen. En dan 'vergeten' we nog de Europese beloftentitel van Ryan Kamp omdat die wedstrijd niet rechtstreeks op het scherm kwam. Als je dat als team realiseert met zeven renners, mag je spreken van een boerenjaar.", klinkt het met trots vanuit het team.

20 - 60 - eindzege(s)

Toch blijft teammanager Jurgen Mettepenningen op scherp staan. "Ik wil niet dat er geslabakt wordt", vertelt hij. "Wat gewonnen tv-crossen betreft, wil ik heel graag de kaap van de twintig ronden. Er zijn nog acht kansen dus dat moet haalbaar zijn. Ook zestig podiumplaatsen moet kunnen. Los daarvan gaan we er alles aan doen zodat onze Eli Iserbyt die felbegeerde eindzege in de X2O Trofee binnenhaalt. Dat wordt het belangrijkste doel voor zondag."

Het team gaat in de Brussel Universities Cyclocross trouwens voor het maximale. In de X²O Badkamers Trofee, een tijdsklassement, is Michael Vanthourenhout 3de, op negen seconden van Toon Aerts. "Hoe fijn zou het zijn als Michael nog dat plekje kan opschuiven. Tot slot telt onze Texelse trots Denise Betsema 41 seconden achterstand op Lucinda Brand. Op het Brusselse parcours niet onoverbrugbaar. Het zou ook voor haar een extra bekroning van een topseizoen zijn.", luidt het vanuit het team.

 


De 18 zeges in tv-crossen van Pauwels Sauzen-Bingoal

Fem van Empel: WK veldrijden 2021 in Oostende - U23/beloften dames
Pim Ronhaar: WK veldrijden 2021 in Oostende - U23/beloften heren
Denise Betsema: 4 (Beringen, Antwerpen, Hulst en Middelkerke)
Eli Iserbyt: 6 (Lokeren, Ruddervoorde, Koppenberg, EK Rosmalen, Kortrijk en Boom)
Laurens Sweeck: 4 (Niel, Leuven, Middelkerke en Lille)
Michael Vanthourenhout: 2 (Tabor en Merksplas)

Fotocredit TFoto - bron reactie: Pauwels Sauzen - Bingoal

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!