Wout van Aert: 'Natuurlijk ben ik wat teleurgesteld'

Wout van Aert: 'Natuurlijk ben ik wat teleurgesteld'

Een topper zoals Wout van Aert is uiteraard ontgoocheld als hij naast de wereldtitel grijpt. Des te meer als je kansen voor een groot deel gefnuikt worden door materiaalpech. Maar Van Aert spreekt met veel respect over een verdiende wereldkampioen.

Net als Mathieu van der Poel nam Wout van Aert een zeer goede start op het WK veldrijden 2021. Al meteen in de eerste ronde vormden beide toppers het kopduo.

OVE_5163.JPG (519 KB)

Even later reed Wout als enige van de twee vlot door het zand net voor de brug, nam hij wat voorsprong en door een valpartij van Van der Poel werd het een grotere kloof. Maar een lekke band gooide roet in het eten voor de kopman van Jumbo-Visma. Mathieu van der Poel kwam terug en kon op zijn beurt een voorsprong uitbouwen. Van Aert probeerde nog maar slaagde er niet meer in om de aansluiting te maken en strandde op die tweede plaats.

OVE_5334.jpg (564 KB)

“Natuurlijk ben ik wat teleurgesteld”, zei Van Aert. “De start was goed en ik zat op een gegeven moment in een gunstige situatie. Het lekrijden kostte te veel tijd en kracht, daarom ontplofte ik ook. Ik ben ook een beetje teleurgesteld in mezelf. Ik heb me niet terug kunnen knokken zoals ik dat normaal wel kan. De moraal zakte door de lekke band wel in de schoenen. Mijn kop heb ik nooit laten hangen, maar ik kon niet meer door een muur gaan.”

Verdiende wereldkampioen

Wout sprak met het nodige respect over Mathieu van der Poel. “Mathieu en ik zijn echt aan elkaar gewaagd. Degene die een voorsprong pakt, kan zich een klein foutje veroorloven. We hebben een verdiende wereldkampioen. Ik kwam in het tweede deel van de koers geen meter meer dichterbij. Ik heb de supporters wel gemist, maar dat geldt voor Mathieu natuurlijk ook. Hopelijk keren zij snel terug langs de kant.”


Wegseizoen voor de deur

Wout WK 2021 verkenning 4.jpg (333 KB)

“Ik ga nu heel de week genieten van de rust en mij voorbereiden op de nieuwe doelen voor dit jaar.” aldus Wout van Aert, die normaal gezien zijn eerste koers rijdt in Italië, waar hij opnieuw wil triomferen in de Strade Bianche.

Fotocredits TFoto - bron reactie: Team Jumbo-Visma

Vind uitslagen van het WK
op zaterdag klik
op zondag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!