Toon Aerts knokte zich naar het brons op het WK

Toon Aerts knokte zich naar het brons op het WK

Toon Aerts knokte zich op het WK veldrijden 2021 in Oostende naar een knappe en deugddoende derde plaats, achter de twee tenoren Van der Poel en Van Aert. Het is de derde bronzen medaille op het WK op evenveel jaren voor de Baloise Trek Lion.

Toon Aerts startte het veldritseizoen met een tweede plaats en daarna drie zeges op rij. Daarna stond de Baloise Trek Lion nog vaak op het podium maar winnen lukte hem niet meer. Hij moest zich weren tegen het blok van Pauwels Sauzen-Bingoal, Wout van Aert en Mathieu van der Poel startten aan hun seizoen, ... en Toon kende ook de nodige pech of blessure. Het verliep dus niet zoals verhoopt.

Maar op het WK in Oostende voorbije zondag werd Aerts beloond voor zijn kunnen en weerbaarheid. Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren, zoals verwacht, ongenaakbaar maar de felbegeerde derde podiumplek wist Toon naar zich toe te trekken. Aerts moest knokken tot in de laatste rechte lijn, want ook de jonge Pidcock wilde op het podium en kwam finaal nog sterk opzetten. Maar de Brit stootte op een sterke Aerts en moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Toon won het brons, voor het derde jaar op rij op een WK !

Dat Toon Aerts snakte naar dit resultaat was duidelijk aan de emoties die erbij gepaard gingen na afloop.

OVE_5419.JPG (625 KB)Fotocredits TFoto

Bekijk hiernavolgend de All Areas #18 van de Baloise Trek Lions, over het WK, ... met uiteraard beelden van de Wereldkampioene Lucinda Brand ...



Fotocredits TFoto

Vind uitslagen van het WK
op zaterdag klik
op zondag klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!