Annemarie Worst pakt twee jaar op rij het zilver

Annemarie Worst pakt twee jaar op rij het zilver

Annemarie Worst kon in de nasleep van haar val voorbije zomer geen veldritseizoen neerzetten zoals het voorgaande maar had haar blijkbaar kunnen klaarstomen voor het WK 2021 in Oostende. De 777-renster hield tot op een paar honderd meter van de finish stand tegen Lucinda Brand, schoof dan wat ongelukkig onderuit, maar pakte wel nog het zilver, voor het tweede jaar op rij.

Annemarie Worst moest op het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf finaal de duimen leggen in de sprint tegen Ceylin del Carmen Alvarado, de wereldkampioene anno 2020. Worst kon de voorbije maanden, door omstandigheden, niet de uitslagen rijden zoals het voorgaande veldritseizoen. De 777-renster werd dan ook een beetje vergeten in de vooruitblikken op het WK in Oostende, wie het meeste kans maakte op een medaille bij elite dames. Maar Annemarie was wel op de afspraak en hoe. Zij hield het langst stand tegen de sterke en verwachte Lucinda Brand. Ware het niet van een ongelukkige slipper van Worst ... maar de ontgoocheling, zoals deze er vorig jaar in Zwitserland was, na afloop van het WK, was er deze keer niet bij de steeds goedlachse jongedame.

OVE_4703.JPG (467 KB)

Al bij al content “Ja, zeker. Ik heb een minder jaar dan vorig jaar. Het is altijd balen als je de titel niet pakt maar ja ... we waren heel aan elkaar gewaagd, denk ik.", zei Annemarie. Jammer dan dat ze haar kans verloor om te sprinten. "Is gewoon knullig wegschuiven hé.", klonk het gelaten. Na de mindere uitslagen de voorbije tijd is het een opsteker. "Ik wou het seizoen gewoon goed afsluiten en heb goed getraind en een goed gevoel.", aldus Annemarie Worst die nu twee jaar na elkaar met het zilver huiswaarts kan.

Vind uitslagen van het WK
op zaterdag klik
op zondag klik

Fotocredits TFotoFotocredit
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!