Van der Poel verlengt zijn wereldtitel veldrijden

Van der Poel verlengt zijn wereldtitel veldrijden

Mathieu van der Poel heeft het WK veldrijden 2021 gewonnen en pakt zo zijn vierde titel in het veld bij de profs. Wout van Aert en Toon Aerts werden respectievelijk tweede en derde in Oostende (fotocredit team Alpecin-Fenix)

Mathieu van der Poel dook als eerste het veld in op de Wellingtonrenbaan in Oostende, gevolgd door Wout van Aert en heel het deelnemersveld. Na de eerste passage op het strand kregen we bij het oprijden van de brug al meteen de twee topfavorieten afgezonderd op de kop van de wedstrijd. Achter het duo volgden dan de Belgen Hermans, Vanthourenhout, Sweeck en Aerts. In de tweede ronde maakte Van Aert een betere passage op de laatste zandstrook en pakte voorsprong op Van der Poel, die op de hippodroom bovendien overkop ging en zo nog meer terrein verloor. Maar richting ronde vier kwam de wereldkampioen van 2020 dichter op Wout, die blijkbaar lek stond vooraan. Mathieu ging tot en voorbij Van Aert en soleerde finaal naar zijn vierde wereldtitel bij de profs.

OVE_5163.JPG (519 KB)Fotocredit TFoto

Wat uiteindelijk het verschil heeft gemaakt "Een beetje van beide uiteraard.", was de eerlijke reactie van Mathieu van der Poel voor de camera. "Ik heb het geluk dat Wout lek rijdt om terug te komen . Ik weet niet of ik anders wel of niet had teruggekomen. Dat is moeilijk te zeggen. Maar op dat moment was de wedstrijd zeker nog niet verloren . Ik had eigenlijk het gevoel dat ik ronde per ronde beter werd, dat ik het parcours beter en beter onder de knie kreeg . De tweede helft van de wedstrijd had ik wel het gevoel dat ik de controle had."

OVE_5413 interview Mvdp.jpg (129 KB)Fotocredit TFoto

Of Mathieu ten val kwam omdat hij op achtervolgen aangewezen was en onder druk stond “Een beetje wel maar vooral omdat ik verrast werd door het spoor dat ik daar nam . De sporen waren wel vrij diep . Ik had niet het gevoel dat ik echt à bloc zat maar Van Aert nam wel een mooi gaatje omdat ik mijn eigen vastreed in het zand en ik wou mij niet vergalloperen door het te snel dicht te willen rijden.", klinkt het

OVE_5308.JPG (615 KB)Fotocredit TFoto

Op het laatste deel van de strandpassage, kort voor de brug werd tijd genomen “Ik had gezien dat ’t het meest bepalende stuk was, waar je het verschil kon maken door er mooi door te rijden . Dat is ook het moment waar Van Aert wegrijdt, dat ik mijzelf vastrij en dat was gewoon het belangrijkste stuk van de wedstrijd.", wist Mathieu

Vind volledig uitslag klik hier

Goud - Mathieu van der Poel (Ned)
Zilver - Wout van Aert
Brons - Toon AertsBron reactie: sporza en co
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!