Wie van de drie ?

Wie van de drie ?

“Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed, den vaderland getrouwe…” We kunnen misschien alvast beginnen oefenen, want de kans dat op zaterdagnamiddag het Wilhelmus zal weergalmen over de Wellingtonrenbaan is groot. Welke Nederlandse dame op het hoogste schavotje zal staan is nog de vraag. (fotocredit Veldritkrant)

Nederland domineert al een paar jaar het vrouwenveldrijden en ook op zaterdagnamiddag zal dat wellicht niet anders zijn. Uittredend wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado is één van hen. De Nederlandse uit de stal van de gebroeders Roodhooft stelt zelden teleur op belangrijke momenten en spreidde in Overijse haar technische meesterschap nog eens tentoon.


(lees verder onder de foto)
ZOL_7492 Alvarado.jpg (856 KB)

Als inwoner van het Nederlandse eiland Texel weet Denise Betsema dan weer als geen ander wat rijden door strandzand betekent. Na een heel constant seizoen richt de dame van Pauwels Sauzen-Bingoal vol haar pijlen op de wereldtitel.

(lees verder onder de foto)
OVE_4276 Betsema.jpg (494 KB)

Als Alvarado de stempel krijgt van de vrouwelijke Mathieu van der Poel te zijn, dan kunnen we Brand misschien vergelijken met Wout Van Aert. Ze heeft in elk geval de grootste motor van de drie en zal die goed kunnen gebruiken op de zware strandstroken. Tijdens de verkenning verliep dat echter niet altijd flitsend, ondanks het harde werk aan haar zandtechniek de afgelopen maanden.

OVE_3766.jpg (276 KB)

Of Sanne Cant zich als zandspecialiste kan mengen in de podiumdebatten? Niettegenstaande haar stijgende vormcurve de laatste weken, zou het alvast een verrassing én prestatie van formaat zijn ... En wat kan bijvoorbeeld de Amerikaanse Clara Honsinger, die al toonde over een sterke dieselmotor te beschikken ...

Fotocredits TFoto - tekst: Toelen

Info WK veldrijden 2021 in Oostende
Op zaterdag klik
Op zondag klik

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!