Happy Dog Cat

Pim Ronhaar soleerde naar de Wereldtitel bij de beloften

Pim Ronhaar soleerde naar de Wereldtitel bij de beloften

De Nederlander Pim Ronhaar heeft zich de sterkste getoond bij de beloften heren op het WK veldrijden 2021. Zijn landgenoot Ryan Kamp finishte als tweede en Timo Kielich mocht als derde mee op het podium in Oostende.

Pim Ronhaar heeft na een toch vrij lange solo op het lastige WK-parcours in Oostende de Wereldtitel bij de beloften/U23 veroverd. Of de Nederlander het verschil kon maken op de zware zandpassages? "Ja, dat denk ik sowieso en ook op de loopstroken, dat ik daar gewoon goed mijn tempo kon houden . Het stuk richting het strand was superzwaar en lastig . Ik denk dat ik geen één keer uit heb gereden. En dan opspringen en dan met het water dat steeds superhoog komt. Het was echt superlastig en ook lastig om je lijnen te vinden. Ik ben ook niet gewend van op het strand te rijden Wat is hard, wat is zacht, ...  maar vond de goeie tactiek, met wanneer af te stappen en zo. ", legde de kersverse wereldkampioen uit.  "De rest van de stroken reed ik, denk ik, ook als één van de betere. Dan maak je het verschil ! ", luidt het

Het moest nog even doordringen bij de belofte van Pauwels Sauzen-Bingoal "Ik geloofde het eigenlijk niet tot ik de laatste ronde reed . Mario (nvdr De Clercq) riep 'je bent wereldkampioen' en ik dacht 'what the ...' en dan kom je aan de finishline en kijk je achter je en zie je Ryan komen en ja, dat is geweldig", aldus een gelukkige jongeman.

WK veldrijden 2021 - Podium beloften/U23 heren 

1 Pim Ronhaar (Ned)
2. Ryan Kamp (Ned)
3. Timo Kielich

volledige uitslag klik

Fotocredit TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!