Lucinda Brand heeft de wereldtitel veldrijden te pakken

Lucinda Brand heeft de wereldtitel veldrijden te pakken

Lucinda Brand heeft op het WK veldrijden, na een spannend duel in de slotronde met Annemarie Worst, de regenboogtrui te pakken bij elite dames. Worst, die heel sterk voor de dag kwam, maakte finaal een slipper maar consolideerde wel de tweede stek. Betsema zorgde voor een volledig Nederlands podium als derde. (fotocredit TFoto)

Op het WK veldrijden 2021 voor elite dames wist Denise Betsema er als een speer vandoor te gaan, terwijl Alvarado en Cant al in de eerste bocht ten val kwamen, zonder erg, maar wel meteen goed voor een achterstand, die nooit meer zou goedgemaakt worden. Pas na een paar rondes kreeg de Texelse vooraan het gezelschap van haar landgenotes Lucinda Brand en een toch verrassende Annemarie Worst. De drie dames streden ook finaal voor de podiumplaatsen, waarbij Betsema in het slot de rol moest lossen en vervolgens Worst een ongelukkige slipper maakte. Brand had niet alleen de power maar reed ook technisch sterk, maakte geen fouten en bolde richting de felbegeerde regenboogtrui.

In de tv-studio kreeg de Baloise Trek leeuwin de vraag of ze het al goed besefte “Nog niet helemaal. Misschien morgen of zo.", zei Lucinda.

De Nederlandse heeft een topseizoen achter de rug bij het team van Sven Nys. "We werken natuurlijk al heel veel maanden samen nu . Ja, dit was wel het ultieme doel natuurlijk ." En daar werd dan ook gericht op getraind. "Veel op het zand gefocust ‘ik voelde me bijna Belg”, lachte Lucinda, die een hele tijd in België vertoefde om het reizen te kunnen beperken . "Ik ben blij dat het niet voor niks was."

Blijven vertrouwen op mezelf

Het duurde even voor Brand helemaal vooraan verscheen. "Ik zat niet altijd in de juiste situatie maar ik ben het wel gewend van mezelf natuurlijk . Het gebeurt wel vaker en we wisten vooraf al dat het een zware cross was en ik had ook bij de jongens gezien dat het elke ronde weer helemaal anders kon liggen . Dus ben ik gewoon altijd blijven vertrouwen op mezelf, op mijn kracht . Ook altijd in mijn achterhoofd gehouden dat ik de laatste ronde nog een zandsprint kon trekken als het nodig was en dat de verzuring alle kanten uit mijn oren trad."

OVE_4702.JPG (266 KB)

Ze was niet verrast van de kanonstart van Denise Betsema “Neen, zeker niet . Ik was heel erg verrast van het geweldige rijden van Annemarie.", gaf Lucinda mee. Ze hebben elkaar kunnen helpen. "Als ik achter iemand aan kan rijden, gaat het soms wel beter", doelend op de goede zandpassage in het spoor van Annemarie Worst

Toekomst

"Ik ga hier eerst heel erg van genieten. Ik denk dat er nog genoeg te verbeteren valt en dat er nog genoeg mooie dingen te bereiken zijn . Dus dit is zeker geen einde.", aldus Lucinda Brand, die ook sterk op de weg uit de voeten komt en droomt van een wedstrijd als Paris-Roubaix.

"Heel blij dat we dit (nvdr veldrijden) hebben kunnen blijven doen en dat we de mensen thuis kunnen vermaken , maar ik denk dat iedereen er wel naar snakt dat die ambiance daar terug is.", sloot de Baloise Trek leeuwin af. Mooi.Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!