Extra motivatie voor Sanne Cant: 'WK in eigen land en het zand'

Extra motivatie voor Sanne Cant: 'WK in eigen land en het zand'

Sanne Cant was richting het WK merkelijk beter in vorm aan het geraken, wedstrijd na wedstrijd. De veelvoudige kampioene is zeker gemotiveerd. Op het parcours in Oostende won ze één van haar Belgische titels, maar de strandpassage is nu toch anders.

"Het is in eigen land en het is in het zand.", zegt Sanne Cant, duidend op de extra prikkel die dat haar geeft. "Op zich, motivatie heb ik genoeg, zeker wel. Dus, laat ons hopen dat het meevalt op zaterdag dan."

Cant pakte op de dezelfde locatie in Oostende één van haar 13 Belgische titels. Het parcours is niet geheel hetzelfde van toen.
"Op het BK was de strandpassage een stuk korter. We reden tot aan de waterlijn en dan was het eigenlijk lopen, direct terug naar de brug. Dus ik denk dat er nu wel meer stukken fietsen in het zand zijn als toen. Er is wel veel wind nu, dus, dat is een extra factor, daar nog bij.", legt Cant uit, die ook al ondervond dat het zwaar wordt daar.

"Maar, ja, het is enorm lastig. Het stuk in het zand richting de brug momenteel, is ook wind op . En dan aan die brug aankomen en dan nog 15 à 20 sec vol omhoog rijden, is heel lastig"

Of het WK beslist wordt op het strand? "Ik weet niet of je het WK hier kan winnen maar je kunt het hier zeker verliezen", klinkt het bij Sanne Cant

Fotocredits TFoto - bron reactie: Belgian Cycling

Info WK veldrijden 2021 in Oostende
Op zaterdag klik
Op zondag klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!