Velofollies 2024

Van Empel ziet landgenotes als topfavoriet bij U23 dames

Van Empel ziet landgenotes als topfavoriet bij U23 dames

Fem van Empel nestelde zich dit veldritseizoen als 18-jarige steevast vooraan bij de grote dames. Door het wegvallen van het NK veldrijden heeft ze van het WK veldrijden, bij de beloften dames, een doel gemaakt. De talentvolle Nederlandse schuift wel twee van haar landgenotes naar voor als topfavorietes. (fotocredit TFoto)

Op zondag 31 januari 2021 staat om 13u30 het WK veldrijden voor beloften dames op het programma. Nederland heeft ook in deze categorie de kwaliteit in huis om medailles te veroveren. Fem van Empel is één van de talenten van onze noorderburen. De stap om vol te kiezen voor het veldrijden was zeker en vast een goede.

Als 18-jarige reed Fem zich in het merendeel van de wedstrijden in de top 10 van de uitslag bij de grote dames. In bijvoorbeeld de Urban Cross in Kortrijk werd ze 5de, in de loodzware wereldbekermanche in Dendermonde en Baal 4de en het voorbije weekend was goed voor een 5de stek in de Flandriencross en een 12de in Overijse. Over deze laatste was ze niet helemaal tevreden. 

Dat het voor haar de eerste keer in Overijse was, zoekt ze niet eens als excuus. "Alle crossen dit jaar zijn voor mij de eerste keer.", merkt ze op. De belofte van Pauwels Sauzen-Bingoal reed de twee wedstrijden het voorbije weekend zoals altijd “Ik heb dit weekend gewoon gereden, in ieder geval maximaal. Ik denk dat er van de week in ieder geval nog genoeg tijd tussen zit om me optimaal klaar te stomen voor het WK”

Twee grote favorieten

Fem van Empel schuift twee van haar landgenotes naar voor als topfavorietes voor de wereldtitel bij de beloften dames. "Ik denk dat er twee grote favorieten zijn, allebei van Nederland. Ik denk dat Manon Bakker (nvdr 2 keer 3de het voorbije weekend) haar eigen wel heeft laten zien en dat bij haar alle druk ligt, dat zij de koers moet gaan maken, samen met Puck Pieterse. En dan zie ik of ik de benen heb om te volgen.”

MOL_0887.JPG (859 KB)Fotocredit TFoto - Manon Bakker in het zand aan het Zilvermeer

Een medaille of wie weet, de regenboogtrui, zou een kers op de taart zijn voor een al geslaagd seizoen van de jonge Nederlandse.
“Ik denk dat ik sowieso tevreden kan terugblikken op mijn seizoen. WK zou mooi meegenomen zijn maar ’t is in ieder geval al geslaagd."

In Oostende moet er nogal door het zand gekliefd worden. Daar zei Van Empel eind december al het volgende over "Iedere week train ik wel in het zand. Maar het is altijd toch nieuw en het gevoel moet je hebben. Ik kan daar niets over zeggen, of het in de wedstrijd met hartslag 180 ook lukt."

Naast de Nederlandse dames wordt het ook uitkijken naar de Hongaarse Kata Blanka Vas, eindwinnares van de Wereldbeker bij beloften dames en 4de algemeen, en of bijvoorbeeld de Britse Anna Kay mee de orde kan verstoren ...

Kata Blanka Vas credit Steven L Toyo.jpeg (480 KB)Fotocredit Toyo Tires

Bron reactie: team Pauwels Sauzen-Bingoal/Julien Gielen

Info WK veldrijden 2021 in Oostende
Op zaterdag klik
Op zondag klik

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!