WK veldrijden 2021 in Oostende krijgt een 'GO'

WK veldrijden 2021 in Oostende krijgt een 'GO'

Na intens overleg tussen Stad Oostende, Vlaams minister van Sport Ben Weyts, UCI en Belgian Cycling zal Oostende op 30 en 31 januari de toppers in het veldrijden kunnen ontvangen. "Er zullen extra maatregelen op en rond het parcours gelden, zodat het WK in veilige omstandigheden zal verlopen.", klinkt het vanuit Oostende

Na een voorbereiding met veel vraagstukken en onduidelijkheid is de organisatie van het WK cyclocross in Oostende erin geslaagd om het parcours al voortijdig af te werken. Alles staat momenteel klaar om dit weekend de internationale top van het veldrijden te ontvangen.

Alle partijen hebben intense inspanningen geleverd om de internationale veldrittop veilig te kunnen ontvangen in deze hoogst uitzonderlijk moeilijke omstandigheden. 

Nog strengere maatregelen

Om alles vlot en vooral veilig te laten verlopen en gezien de recente vaststelling van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, werden heel wat maatregelen getroffen op en rond het parcours. Alle aanwezigen worden onderworpen aan corona-testen. De teststrategie bestaat uit een mix van regelmatige PCR-testen en sneltesten, deze strategie werd in overleg met de virologen besproken en inhoudelijk gecheckt.

Naast de klassieke maatregelen (mondmasker dragen, handen ontsmetten, voldoende afstand van elkaar houden,..) wordt er gewerkt met functionele bubbels (media, organisatie en renners/verzorgers). Het contact tussen die bubbels worden tot een absoluut minimum teruggebracht aan de hand van specifieke stromen en bewegwijzerde looprichtingen. Het aantal aanwezigen werd ook van bij het begin tot een minimum herleid.

"De maatregelen zijn nog strikter dan omschreven in het huidige protocol. Op die manier wil de organisatie eventuele verspreiding van het virus onmogelijk maken binnen de grenzen van het parcours.", luidt het.

Fotocredit Veldritkrant - tekstbron: stad Oostende

Lees: Twijfel over het doorgaan van het WK veldrijden in Oostende na een uitbraak klik

Info WK veldrijden 2021 in Oostende
Op zaterdag klik
Op zondag klik

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!