Waaslandcross vervangt de Parkcross, als afsluitende Ethias Cross

Waaslandcross vervangt de Parkcross, als afsluitende Ethias Cross

Eerder al werd aangekondigd dat de Parkcross in Maldegem, voorzien voor 3 februari, niet zou kunnen doorgaan. Met de Waaslandcross in Sint-Niklaas heeft organisator Golazo intussen een waardige vervanger gevonden. De Ethias Waaslandcross vindt plaats op zaterdag 20 februari.

De Ethias Cross in Maldegem speelt zich grotendeels af in de dichtbevolkte dorpskern. Dat maakte het uitermate moeilijk om het parcours volledig af te sluiten, wat in Covid-19 tijden toch een absolute noodzaak is. Dus werd in Maldegem wijselijk beslist om een jaartje te passen.

Ethias Cross-organisator Golazo heeft de voorbije weken meerdere opties bekeken om op dezelfde datum voor een alternatief te zorgen, maar dat bleek praktisch niet haalbaar. Uiteindelijk viel toch een mooie oplossing uit de bus: de Waaslandcross in Sint-Niklaas op zaterdag 20 februari wordt de afsluiter van het Ethias Cross seizoen 2020-2021.

Live op sporza ipv Vtm

Het event in provinciaal domein ‘De Ster’ wordt bij deze omgedoopt tot de Ethias Waaslandcross en wordt, in tegenstelling tot alle andere Ethias Crossen, rechtstreeks uitgezonden door VRT (Sporza).

“Het voorbije veldritseizoen was een ware rollercoaster”, aldus Christophe Impens van Golazo. “Het was puzzelen van begin tot eind om zoveel mogelijk wedstrijden in stand te houden. We zijn dan ook verheugd dat we renners, sponsors én fans een volledige Ethias Cross-kalender kunnen aanbieden.”

“De Ethias Waaslandcross in Sint-Niklaas is bovendien een mooi alternatief voor de geannuleerde Parkcross in Maldegem. De veldrit kan doorgaan in een volledig afgesloten domein. Mijn dank gaat uit naar alle partners en VTM in het bijzonder, voor hun flexibiliteit en begrip in deze moeilijke tijden. We zijn ervan overtuigd dat de renners en rensters zich nog een keer gaan smijten in dat laatste crossweekend van het seizoen.”

Programma

13u45 dames
15u00 heren

Fotocredit Veldritkrant - tekstbron: Golazo

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!