Wout van Aert wint in zijn Belgische tricolore in Mol

Wout van Aert wint in zijn Belgische tricolore in Mol

Wout van Aert soleerde iets voorbije halfcross naar de zege aan het Zilvermeer in Mol, zijn eerste bij elite heren in de tricolore. Laurens Sweeck bleef het langst bij de Belgische kampioen en consolideerde daarna de tweede stek. Lars van der Haar vocht zich naar de derde podiumplaats.

MOL_1648 podium heren.jpg (282 KB)

Wout van Aert soleerde, met nog vier ronden van de in totaal negen te rijden, richting de zege aan het Zilvermeer. Het begon intussen in Mol goed te sneeuwen maar last ondervond de Jumbo-Vismarenner daar niet van. "Pas als ik omgekleed was, zag ik hoe wit het al ziet.", zei Wout in het interview voor Play Sports na de wedstrijd. "Als je op het parcours gefocust zijt, viel dat niet hard op.", legde hij uit. Van Aert was er ook op voorzien “ik wist dat het vanaf half cross kon beginnen. Dus ik had me dan ook warm aangekleed."

Van Aert vond ook dat Laurens Sweeck heel goed reed. "Ik had hem al een paar keer onder druk gezet in het zand en telkens kwam hij terug in het wiel uit de zandstrook. Op een gegeven moment had ik een paar meter en het was zaak van door te trekken.", legde Van Aert uit. Dat gebeurde dus net voorbij halfcross. "Het was wel goed dat ik niet heel de cross alleen zat want op het laatste wordt het nog altijd wel lastig.", klinkt het.

Primeur

Wout van Aert mag dan wel al voor de vierde keer Belgisch kampioen bij elite heren zijn, het is zijn eerste zege bij de grote jongens in de Belgische tricolore. Want in al die jaren had hij ofwel de wereldbeker- of de regenboogtrui aan. Het is dus een primeur in Mol " Leuk, je hebt er natuurlijk zelf geen zicht op als je aan het rijden bent . Ik hoop straks een mooie foto te vinden en die ga ik wel inkaderen.", luidt het bij de Belgische kampioen, die straks op ploegstage vertrekt en vermoedt daar meer te horen te krijgen over het ondertekenen van zijn contract. "Er is nog niks definitief in ieder geval. Het ziet er inderdaad goed uit maar je wil wel die handtekening zien staan en zover is het nog niet.", sloot Van Aert af, om vervolgens richting het podium te trekken.

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!