Belgische junioren: “Dit is een mentale opdoffer”

Belgische junioren: “Dit is een mentale opdoffer”

Geen wereldkampioenschap voor junioren in Oostende en wellicht ook het definitieve einde van het seizoen voor de jeugdveldrijders. Een zware mentale opdoffer voor de Belgische kanshebbers op een selectie.

Zware mentale opdoffer voor de Belgische juniores die kans maakten op een WK-selectie. Jente Michels was één van hen. “We hadden ons er bij neergelegd dat er geen gewone wedstrijden meer waren, maar dat nu ook het grootste event wegvalt, komt zeer hard aan. Dit is een mentale opdoffer,” reageerde Michels aan veldritkrant.be.

De man van IKO Crelan vertoefde heel de eindejaarsperiode in Spanje op stage om zich klaar te stomen voor de titelstrijd in het zand. “Ik groeide echt naar mijn topvorm toe. Dat zag ik ook aan mijn waardes. Echt jammer, maar niets aan te doen. Ik verwacht ook geen BK voor ons in Middelkerke zoals dat nu gepland staat. Het seizoen zit er op.”

Veldritfiets aan de haak

De veldritfiets gaat nu dan ook aan de haak. “Ik begin onmiddellijk aan mijn rustperiode van twee weken. Daarna trek ik opnieuw op stage om me voor te bereiden op het wegseizoen. Dat zal veel uitgebreider zijn dan normaal, met het oog op de overstap naar de beloften.”

Ook voor Milan Kuypers kwam de afgelasting hard aan. “Twee maanden werken en zwoegen voor niets.”, luidt het.

Fotocredit TFoto - tekst: Toelen

Lees ook: Junior Michels na missen BK: "Alles in het teken van het WK" klik
Lees: Geen WK veldrijden 2021 voor juniores in Oostende klik

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!