Kevin Kuhn is Zwitsers kampioen veldrijden bij elite heren

Kevin Kuhn is Zwitsers kampioen veldrijden bij elite heren

Kevin Kuhn van het Tormans CX Team heeft zich tot Zwitsers kampioen veldrijden bij elite heren gekroond. En zijn vriendin, Nicole Koller, pakte de titel bij elite dames.

Na het winnen van de EKZ CrossTour 2020-2021 heeft Kevin Kuhn nu ook in eigen land zijn favorietenrol waargemaakt op het Zwitsers kampioenschap veldrijden. De renner van het Tormans CX team heeft deze zondag in ijskoude omstandigheden in Hittnau de overwinning binnen gehaald. Zijn concurrenten Lars Forster en Timon Rüegg flankeerden hem wederom op het podium. Na eerdere titels bij de junioren en de beloften kroont Kuhn zich nu voor het eerst tot Zwitsers kampioen bij de elite. Ook bij de dames de winnares van de EKZ CrossTour op het hoogste schavotje, Nicole Koller.

Das schnellste Paar der Schweiz. Die beiden Elitesieger Kevin Kuhn und Nicole Koller.jpg (929 KB)

"Wat een goed gevoel!", liet Kuhn optekenen voor zijn team. "Zowel mijn vriendin als ik werden vandaag Zwitsers kampioen bij de elite. Dat is niet alledaags. Het parcours lag er volledig anders bij als vorige week in de EKZ Cross Tour. De ondergrond was nu bevroren, wat het hobbelig maakte. Ik startte op kop, daarna deed Lars Forster een aanval. Ik moest diep gaan om hem te volgen, maar was blij met deze ideale situatie. Toen hij viel, begon ik aan een erg lange solo. Mijn voorsprong was geruststellend, ik nam dan ook geen risico’s. Toen ik op anderhalve ronde van het einde op mijn beurt viel en de voorsprong tot 20 seconden gereduceerd was, werd het nog spannend. Maar uiteindelijk kon ik zonder problemen die fantastische rode trui met wit kruis binnen halen! Ik kan niet wachten om hem in de Wereldbeker in Overijse te tonen!", klinkt het

Fotocredits Steffen Müssiggang/EKZ CrossTour




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!