Wyseure na sterke prestaties: “WK-selectie in eigen provincie zou droom zijn”

Wyseure na sterke prestaties: “WK-selectie in eigen provincie zou droom zijn”

Joran Wyseure is één van de opvallende beloften dit seizoen in het veld. Ondanks dat hij zoals zijn leeftijdsgenoten elke week met de profs mee moet, reed hij zich al enkele keren in de kijker. In Gullegem deed de tweedejaarsbelofte dat zelfs met een zevende plaats.

Er zat ei zo na in Gullegem zelfs nog meer in. “Ik stond op de vierde rij en kwam behoorlijk goed weg”, blikt de renner van Tormans-Acrog BC terug op de wedstrijd op zaterdag. “Eén ronde later zat ik op vijftien seconden van de acht leiders. Na een achtervolging kwam ik aansluiten bij Thibau Nys en Jim Aernouts. Hen kon ik afschudden en ik naderde zelfs nog tot op zes seconden van Diether Sweeck.”

Die prestatie kwam niet als een verrassing. “De tevredenheid overheerst dit seizoen. Mijn uitslagen zijn veel constanter geworden en ik heb duidelijk een stap voorwaarts gezet ten opzichte van vorig jaar. In de zware crossen van Boom, Gavere en Herentals vond ik mijn beste benen niet, maar tijdens de laatste drie crossen ging het weer een stuk beter.”

Het is nochtans geen evidentie om het als 19-jarige elke week op te nemen tegen de elite. “Dat is het zeker niet, al vind ik het wel leuk om tussen hen aan de start te staan. Het tempo en niveau is zeer hoog. Toch is het vooral de lengte van de wedstrijd wat doorweegt. Rijden zij één uur, dan doen wij als beloften er nog vijf minuten langer over.”

(lees verder onder de foto)
Joran Wyseure 2 credit TFoto.jpg (630 KB)

WK in eigen provincie

Januari is de kampioenschapsmaand in het veldrijden. Tijdens het Belgisch kampioenschap zal Wyseure aan de slag moeten tussen de profs. Het wereldkampioenschap voor beloften staat voorlopig wel nog op de kalender. “Het zou dan de eerste cross zijn waar de beloften het rechtstreeks tegen elkaar opnemen.”

Heb je een plaats in de nationale selectie? “Daar heb ik voorlopig nog geen zicht op. Ik weet zelfs niet hoeveel crossers België zal mogen afvaardigen. Ik hoop uiteraard op een selectie, maar daar heb ik helaas niets over te beslissen. We hebben een sterke generatie Belgen die aan elkaar gewaagd is.”

Als de West-Vlaming erbij is, vindt Wyseure in Oostende wel een parcours op zijn maat. “Het is een complete omloop waarop ik wel uit de voeten kan. Al zullen de weersomstandigheden veel bepalen. Het zou wel mooi zijn om mijn eerste internationale kampioenschap in eigen provincie te mogen rijden. Wat ik daar dan kan doen, is afwachten. Door mijn mindere startpositie zal het vooral belangrijk zijn om in de eerste ronden plaatsen goed te maken.”


Joran Wyseure 3 credit TFoto.jpg (261 KB)

Fotocredits TFoto - tekst: Toelen

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!