Kevin Kuhn zegeviert en pakt eindwinst in EKZ CrossTour

Kevin Kuhn zegeviert en pakt eindwinst in EKZ CrossTour

De Zwitser Kevin Kuhn heeft de slotmanche van de EKZ CrossTour gewonnen, in Hittnau (Zwi). De renner van het Tormans CX Team is bovendien eindwinaar van het regelmatigheidscriterium, dat dit seizoen slechts 3 wedstrijden omvatte.

Kevin Kuhn heeft het Tormans CX team op dag 2 van het nieuwe jaar de zege bezorgd in het Zwitserse Hittnau. Daar stond de slotmanche van de EKZ CrossTour op het programma. Na een strijd in sneeuw en modder palmden drie Zwitsers het podium in: Kuhn, Rüegg en Forster. Zwitsers kampioen Forster leek half cross de vlucht te nemen maar niet veel later keerde Kuhn de rollen om en pakte de zege met een tiental seconden voorsprong op zijn landgenoten. Na drie wedstrijden - in Baden, Bern en Hittnau - schrijft de renner van het Tormans CX Team bovendien het eindklassement van de EKZ CrossTour 2020-2021 op zijn naam. Vincent Baestaens maakte ook kans op de eindzege maar hij was er niet bij in Hittnau omwille van de rugblessure, die hem nog steeds parten speelt.

Lander Loockx en Loris Rouiller (Zwi) werden respectievelijk vierde en vijfde in de slotmanche. 

"Sinds half oktober verblijf ik in België, maar voor deze laatste wedstrijd in Hittnau keerde ik een weekje terug naar huis.", vertelde Kuhn. "Het werd een succesvolle trip met een overwinning en de eindzege! De smeltende sneeuw en ijzige wind zorgden voor koude omstandigheden. Mijn plan was om in het begin van de wedstrijd rustig te blijven. Lars Forster was heel offensief met nog 3-4 ronden te gaan, maar ik kon de kloofjes dichtrijden. Ik had veel vertrouwen om de overwinning binnen te halen en ben uiteraard zeer tevreden met het resultaat!", aldus een blije Kevin Kuhn

Kampioenes op het podium

Bij de dames won de Luxemburgse kampioene Christine Majerus de wedstrijd. Elisabeth Brandau (Dui) en Eva Lechner (Ita) flankeerden haar op het podium, dat dus volledig werd ingenomen door kampioenes. 

EKZ 2021 Hittnau podium dames.jpg (666 KB)

Nicole Koller (Zwi) is de eindwinnares van de EKZ CrossTour 2020-2021.

Nicole Koller Gesamtsiegerin.jpg (905 KB)

Fotocredits Steffen Müssiggang - bron reactie: Tormans Cyclocross team

Vind de volledige uitslag klik hier
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!