Van der Poel met twee versnellingen naar de zege

Van der Poel met twee versnellingen naar de zege

Mathieu van der Poel had vandaag twee versnellingen nodig om de wedstrijd in Gullegem naar zijn hand te zetten. Thomas Pidcock verweerde zich dapper, maar strandde uiteindelijk op plek twee. Jens Adams ging bij zijn comeback aan de haal met de laatste podiumplaats.

Jens Adams opende de debatten in Gullegem bij zijn comeback. Door het cytomegalovirus stond de renner van de Hollebeekhoeve sinds begin oktober aan de kant. Topfavoriet Mathieu van der Poel moest na een slipper meteen achtervolgen. De wereldkampioen deed dat echter in alle rust.

Diether Sweeck nam het commando van de ruime kopgroep in de tweede ronde over. Hij was de locomotief van het achttal: Adams, Orts, Pidcock, Vermeersch, Aernouts, Van der Poel en Nys. Door een tempoversnelling van Van der Poel en een val van Nys viel de groep uit elkaar.

Pidcock rook het gevaar, maar had niet meteen een antwoord klaar. Na enkele ronden en een fietswissel van de wereldkampioen kwam het duo echter toch terug samen. Lang duurde dat niet, want na een nieuwe versnelling van de renner van Alpecin-Fenix lag de wedstrijd in een definitieve plooi.

Spanning voor de derde plek was er wel. Adams en Vermeersch bestookten elkaar gedurende heel de wedstrijd. Even kwam ook de Spanjaard Orts zich moeien, maar Adams trok het laken in de laatste meters toch naar zich toe.

IMG_0628.JPG (883 KB)

Fotocredits Veldritkrant - tekst: Toelen

Gullegem 2021 podium heren.jpg (724 KB)

Vind volledige uitslag klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!